Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Problem w moim E46 320d wygląda następująco: Po odpaleniu wyskakuje błąd żarówki prawej przedniej. Po obserwacjach wygląda na błąd żarówki kierunkowskazu. Po zapaleniu świateł do jazdy dzienniej wszystko ok komunikat na desce dalej pokazuje błąd żarówki ale kierunki działają. Gdy zgasze silnik i zostaje w pozycji zapłonu a światła przerzucę na postojowe kierunkowskaz się zapala i świeci jednostajnie. Czy ktoś z Was miał podobny problem ? Czym może być to spowodowane ?? i gdzie szukać rozwiązania.

Drugi problem to tylna wyceiraczka całkiem padła czy może być to wina silniczka czy przekaźnika przy kierownicy? włączona wyceraczka ale ani płynu ani ruchu pióra bezpieczniki są ok.

Czekam na wasze porady :)

Edytowane przez lokiec20
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymienić żarówkę światła pozycyjnego, jeżeli chodzi o wycieraczkę to rozebrać mechanizm, silnik można dla testu podpiąć na krótko, ale zapewne zapieczony jest mechanizm. Tytuł popraw na zgodny z regulaminem, więc przeczytaj go uważnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzięki za pomoc w sprawie wymiany żarówek pozycyjnych pomogło i błąd zniknął. Niestety nadal mam problem z tylną wycieraczką. Silnik podpięty na krótko działa jak złożyłem wszystko to wycieraczka działała tylko przez chwile i to tylko przy odpalaniu samochodu. Po chwili zacinała się i koniec jej pracy. Nie wiem za bardzo gdzie dalej szukać problemu