Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam co do wymiany klocków a wiec u mnie tak pojawiła sie kontrolka wymiana klocków itp wymieniłem + nowy czujnik skasowałem błąd przez menu No i komunikat około 1000km i sie zmniejszało 120 km itp No i znowu to samo dzidostwo mówi wymień klocki a raptem zrobiłem około 1 tys km co jest do cholery pozdrawiam
  • 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj kasowslem na desce inspekcje od oleju ale niestety coś źle zrobiłem i zrobiłem reset od informacji klocków. Niestety wyskoczył błąd na idrive..

Mój błąd. Czy pp podłączeniu do komputera można to będzie naprawić usunąć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli czujnik jest nie naruszony to trzeba za symulować wymianę czujnika czyli odpiąć wtyczkę i następnie podpiąć z powrotem i skasować inspekcję.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba programem Tool32 dało by radę to zrobić ale trzeba wiedzieć jak. Ściągnij koło z prawej strony i będziesz miał łatwiejsze dojście do wtyczki czujnika.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik jest tylko z jednej strony i wchodzi w klocek tak że na pewno nie pomylisz, nie trzeba odpalać samochodu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odepnij nie przy klocku tylko z drugiej strony i podepnij z powrotem, jeśli nadal będzie problem to nowy czujnik trzeba będzie założyć żeby wykasować. Inspekcje kasuj na zgaszonym silniku + zamknięte drzwi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak już raz odpinałeś wtyczkę to raczej już nie musisz ale możesz próbować jeśli Ci się chce. Patrzyłeś w ogóle czy końcówka w klocku jest naruszona ?
Opublikowano

Wszystko wygląda ładnie. Do tej pory wszystko było ok, ale przez przypadek zrobiłem reset zamiast oleju i tak się narobiło..

Inpa nie da rady usunąć tego błędu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Inpa nie da rady usunąć tego błędu?

Nie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wolno robić resetu klocków za nim nie wymieni się czujnika.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz spróbować oszukać system ale to druciarstwo:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego dwa czujniki ? Jeden idzie na przód a drugi na tył. Koszt jednego to ok. 35 zł zamiennik. Inpą wykasujesz inspekcję po zmianie czujnika taka samo jak za pomocą przycisku na zegarach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na przodzie czujnik klocków jest chyba po lewej stronie a na tyle po prawej.