Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno kupiłem e90 330d 231km i ostatnio pojawił się problem z paliwem, przy ostrzejszej jeździe silnik gasl jakby brakowało mu paliwa, wymieniłem filtr paliwa i problem z gaśnięciem znikł ale samochód traci moc , pojawiają się dwa błędy czyli 4560 i 4570 w inpie zauważam wtedy ze ciśnienie paliwa dochodzi Max do 800bar i wywala błędy, po wyłączeniu i włączeniu zapłonu na chwilę spokój aż do następnej jazdy. Czytałem na różnych forach że to wina czujnika na listwie (tego z przodu, podmieniłem na czujnik o tych samych numerach ale nic to nie dało) ciśnienie paliwa w inpie na wolnych obrotach to jakieś 270 bar, po odpięciu zaworu na pompie CR ciśnienie wzrasta do 400 i auto jedzie dobrze lecz pojawia się wtedy błąd związany z dpf-em, zawór na pompie podmieniłem lecz ciśnienie takie jak na starym czyli 270 bar, proszę o pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli filtr paliwa był przytkany to pompa CR mogła się zatrzeć.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Ale po odpięciu kostki z zaworu przy pompie, auto jedzie dobrze i ciśnienie przy obciążeniu daje ponad 1000bar.