Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ale to chyba nie chodzi o współpracę ze smartfonem tylko o "halo BMW".

Czy to co napisał arljazz oznacza, że aby funkcja stała się aktywna trzeba zmienić język menu na angielski? Czy też miał on na myśli, że BMW nie rozumie słów po Polsku?

Jasne, że chodzi o Hi BMW ;).

Napisałem tylko, że w przypadku jeśli masz włączony język polski, to rolę asystenta BMW przejmuje Siri lub inny system z telefonu.

W przypadku ustawienia wersji angielskiej asystent BMW działa :cool2: .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To raczej nie jest "przejmowanie funkcji". Krótkie naciśnięcie przycisku na kierownicy (lub jeżeli jest włączona opcja w menu to komenda głosowa bez naciskania) aktywuje asystenta BMW a długie smartfona. Systemy są niezależne.
Opublikowano

Odlaczylem CarPlay i chcialem uzywac natywnego systemu BMW, ale jak czytam, to nici z tego... To samo mialem w 2017 w Mercedesie, tyle, że tam nawet zmiana na jezyk ang nic nie dawala :/.

Za to wybieranie dziala mi w tegorocznym Fordzie :P.

Opublikowano

Dziś odebrałem samochód z serwisu - oprogramowanie było zaktualizowano do 07/2019.70.

Nic nowego jeszcze nie zobaczyłem.

Akurat teraz mają akcję serwisową na to, coś tam ze sterownikami.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Może jestem nieoswiecony, ale co to jest natywne Spotify? W sensie takie co można odpalić z systemu i korzystać z netu samochodu?
Opublikowano

widzę info o samochodach wyprodukowanych od lipca 2019.

...a pamiętam jak dziś kiedy sprzedawca mówił "cokolwiek zmieni się w oprogramowaniu w przyszłości pojawi się również w Pańskim X5"

ehh

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedna z najfajniejszych opcji jak zwykle nie dla nas :(

Ciekawe czy to opcja płatna, którą trzeba kupić w sklepie online?

Miejmy nadzieję, że niedługo się jednak pojawi. Czekam też na dostępność "recordera".

Opublikowano
Też bym chętnie recorder nabył. Podobno ma być dostępny w sklepie jako apka za ok 1000zl, kiedy to już nie wiadomo..
Opublikowano
Jedna z najfajniejszych opcji jak zwykle nie dla nas :(

Ciekawe czy to opcja płatna, którą trzeba kupić w sklepie online?

Miejmy nadzieję, że niedługo się jednak pojawi. Czekam też na dostępność "recordera".

Pytanie dlaczego w PL nie ma tej opcji? Przecież nie wynika to z przepisów jak autonomiczna jazda, a dodatkowo jak rozumiem cały teren UE powinien być traktowany podobnie.

Co do płatności, to być może wystarczy skorzystać z opcji rodzinnej Spotify i podłączyć samochód jako jedno urządzenie - to przecież tylko kolejny sim.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Piszą o płatności miałem na myśli płatność na rzecz BMW... Tak jak za RTTI czy inne usługi.

Teraz nawet asystenta światłem drogowych można przez sklep BMW kupić :)

Niedługo pewnie będziemy płacili za takie usługi abonament a nie jednorazowo. Chcesz mieć sportowe zawieszenie? 100EUR/rok a jak nie to zablokują możliwość utwardzenia zawiasu w menu :shock:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy zauważyliście, ale zmianie uległ komunikat przy wyszukiwaniu aktualizacji w samochodzie (Car - ustawienia -...).

Zawsze miałem: System ... w najnowszej wersji".

A wczoraj: "Obecnie brak aktualizacji" lub coś w tym stylu.

Może coś majstrują przy tym :mrgreen: .

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy może ktoś juz ma nowy soft w którym Hello BMW działa po polsku?

Albo przynajmniej wie ktoś, kiedy będzie działać?

Opublikowano
Czy może ktoś juz ma nowy soft w którym Hello BMW działa po polsku?

Albo przynajmniej wie ktoś, kiedy będzie działać?

przy odbiorze auta powiedziano mi, ze funkcja powinna dzialac za ok. 6 miesiecy...

Opublikowano
W sumie z perspektywy wolumenu sprzedaży aut to jesteśmy dla BMW trzecim światem więc nie ma się co dziwić :lol:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki. U mnie nie ma opcji "reguły klimatyzacji" :(

Dzisiaj serwis wgrał mi aktualizację i mam już reguły klimatyzacji :cool2: . Także pojawią się i u Ciebie :wink: .

Dodatkowo w APPs i ustawieniach pojawiło się Experience mode oraz Caring Car.

Opublikowano
Dzięki. U mnie nie ma opcji "reguły klimatyzacji" :(

Dzisiaj serwis wgrał mi aktualizację i mam już reguły klimatyzacji :cool2: . Także pojawią się i u Ciebie :wink: .

Dodatkowo w APPs i ustawieniach pojawiło się Experience mode oraz Caring Car.

ktora wersje?