Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam prośbę . proszę o poradę bardziej doświadczonych użytkowników. Mam prosta wersję bez bluetoth , zestawu głośnomówiącego oraz podpięcia usb w podłokietniku(fotografie). Chiciałbym kupić radio np.takie jak tu :

Oraz wejście usb w podłokietniku

Czy zmieniająć radio na android np. 8.1 wtedy będę miał zestaw głośnomówiący? I bluetoth? Czy musze dokupić jeszcze jakieś elementy? Np. mikrofony w miejscu nad daszkiem –osłoną przeciwsłoneczną?

qazjpg_qsrxaaw.jpg

imagesjpg_qsrxaas.jpg

2019-05-1_qsrxaqw.jpg

Czy można podłączyć do takiego radia kamere cofania z aktywnymi liniami skrętu ? jeżeli tak to jaką wybrać?

Opublikowano

Wydaje mi się, że nikt ci na te pytania nie odpowie. A to dlatego, że chcesz zamontować całkiem nową jednostkę radio - zamiennik (rozumiem, że coś z alliexpress itp.) I to czy to obsłuży kamerę cofania, bluetooth i inne to zależy tylko od tej jednej konkretnej jednostki. Z tymi zamiennikami jest tak (to mówie na podstawie doświadczenia z innych marek aut), że jednemu obsługują wszystko a innemu np. sterowania z kierownicy nie.

A więc albo idziesz w ori rozwiązania BMW i zmieniasz navi na NBT lub NBT EVO (o ile się da u ciebie, przy tym roczniku auta) razem z kamerami, bluetooth itd. I tu na forum napewno uzyskasz info (po podaniu VIN) jak możesz to zrobić i co potrzebujesz.

Albo rzeczywiście idziesz w jakiś zamiennik na androidzie ale to chyba lepiej kupić u kogos komplet kompatybilny ze soba i z gwarancją od sprzedawcy że wszystko będzie ze sobą śmigać (radio, kamera, bluetooth). Są na forum sprzedawcy tych rozwiązań, chyba nawet oferują montaż. Poszukaj.

Jak podasz konkretny model navi jaki chcesz zamontować to byc może przy odrobinie szczęścia znajdzie się ktoś tutaj kto miał akurat styczność z tym modelem i ci odpowie jak to działa.

Opublikowano

Witam, radio ma być z polski np z allegro, bo tu byłaby w razie co pomoc w instalacji serwis itp. na moim aucie byłby to system CIC, nie NBT. tu podaje link do aukcji z takim radyjkiem.

https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-android-8-1-bmw-5-f10-f11-09-2016-7921491150

według opisu ma wszystko w sobie po zamontowaniu. nawet zestaw głośnomówiący. a tego mi najbardziej brakuje. jak może widziałeś w miejscu gdzie myślę powinny być mikrofony mam same zaślepki i nurtuje mnie pytanie czy to i tak będzie działać? co jest w tym miejscu u Ciebie?

597683156_qsrnxsh.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w miejscu gdzie myślę powinny być mikrofony mam same zaślepki i nurtuje mnie pytanie czy to i tak będzie działać?

Zaślepki mają zacząć działać? :duh: