Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś kolejny raz spalił mi się moduł komfortu w mojej e91.według mnie wszystko zaczyna się od bezpiecznika nr. 63., powinien tam fabrycznie siedzieć bezpiecznik o mocy 30a, po pierwszym spaleniu wymianie modułu na drugi jeździłem na 10a, trwało to 8 miesięcy aż do dziś,. najpierw padł bezpiecznik a po dwukrotnej wymianie, najpierw na 7,5 a potem na 10a spalił się moduł. Miał ktoś taki problem i poradził sobie z nim ?

Każda pomoc i podpowiedź się przyda. Z tego co wynika z rozpiski bezpieczników, bezpiecznik nr.63 odpowiada za centralny, wycieraczki, spryskiwacze,roletę. Jedyne co się pokrywa to moduł padł podczas opadów deszczu jak chodziły wycieraczki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź ręką czy tylna wycieraczka pracuje bez oporów po podniesieniu szyby. Nie powinno to co prawda smażyć modułu, ale kto tam wie z elektroniką. Do tego zamki drzwi z czasem potrafią pracować z większym oporem.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Zamki sprawdzone i wszystko jest w porzadku, miesiąc temu naprawiłem wycieraczki bo się zatrzymały i teraz chodzą jak nowe.