Skocz do zawartości

bmw e60 530d nie kreci rozrusznik pali sie czerwona zebatka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich otóz mam taki problem z moja bmw e60 530d 218 km auomat dzien wczesniej jezdiłem wszystko było ok rano chcialem zapalic auto a tu nic po wlozeniu kluczyka do stacyjki przekrecam z nogana chamulcu atu nic rozrusznik nie reaguje jak by prad nie dochodzil oraz zapalila sie czerwona zebatka z wykrzyknikiem oraz kilkan innych bledow znajomy byl podpiol pod kompa i niby nie widzi skrzyni dodam ze chyba mam delikatnie slaby akumulator ale z kabli tez nie chciala odpalic zero reakcji pomózcie mi co to moze byc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

- słaby akumulator

- słabo dokręcone klemy do akumulatora

- słaba masa do silnika

- rozrusznik

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
wszystko sparawdzone kupilem nowy akumulator wszystko posprawdzalem nadal pali sie zebatka na czerwono i zero reakcji na rozrusznik nie odpala czy jakies pomysly ???????????
Opublikowano
To że jest fizycznie na "P" to może nie być tożsame z tym, że dla sterowników i na desce nie ma "P". Może kontrolka od skrzyni nie pali się bez powodu a błąd z niej nie pozwala na start rozrusznika. To określenie po podłączeniu kompa: "nie widzi skrzyni" jest mało jasne i precyzyjne. Błędy??? Ich numery?
Opublikowano
a masa silnika to jest ten przewod od strony kierowcy okragły ktort łaczy skrzynie automatyczna i nadwozie czy jest jeszcze inna masa jak jest to gdzie jej poszukac?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie szukaj, weź krokodylka i podłącz do kielicha i silnika i tyle.

Jak zatrybi to wtedy masę trzeba wymienić.

Sprawdź też czy prąd dochodzi do rozrusznika

Weź też kolegę i niech zczyta jeszcze raz błędy

IBS odlaczykes bo już drugi raz się pytam

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
tak wczesniej odpiolem ten przewodzik od ibs i nic nie poskutkowało dzis bede mial na pdmianke druga kleme.
Opublikowano
a wiec zaczne moze od tego ze wziolem sie za kleme ibs porozlączalem wszystko co mozliwe poczyscilem choc nie bylo tam zbytnio posniedziałe ani zadnych nalotów wszystko pomątowalem jak powinno byc i odpalia ale nadal byla ta zebatka i inne bledy przejechalem sie i tylko jechala na jednym biegu na 3 cały czas bedac z powrotem w domu zgasilem i nie moglem zapalic znów troche poprawilem znów ibs i podlaczylem osobno mase dodatkowo do ibs i znów zaaliła odlaczylem ta dodatkowa mase i na razie wszystko gra ale wywalilo bledy jak trakcja,abs control systems drive moderately poduszki i pasy ale zauwazyle ze ladowanie jak odpaliłem bylo 11,80v 11,90 po dodaniu gazu ladowanie 13,80 14,05 czy to oznaka konca regulatora napiecia moze tez ibs ma na to wplyw ze slabo ładuje?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kleme masz na razie zostawić odołączona.

Ladowanie masz b. słabe i to raczej szczotki chociaż z regulatorem też różne cyrki. Możesz odkręcić regulator i powinno być widać szczotkę

Błędy które masz to standard przy słabym akumulatorze/ładowaniu

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ibs

Aż znajdziesz przyczynę i wtedy możesz się na nim skupić czy działa.

Często nie ma nawet a to znana usterka w tych modelach

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!