Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegoś czasu mam problem z dużym spalaniem benzyny przed przełączeniem auta na gaz. Zacznę od tego, że wariuje mi wskaźnik paliwa i zasięg na komputerze, po odpaleniu potrafi się zaświecić rezerwa, a w trakcie jazdy zasięg rośnie na tyle, że przestaje się palić i analogicznie, z zasięgu 200km, podczas jazdy w trasie na LPG potrafi wahać się pomiędzy 100 a 200, by po odpaleniu na następny dzień zasięg wynosił już 140 km. Tydzień temu zatankowałem benzynę za 100 zł, a dzisiaj świeci się rezerwa i zasięg jest 50km, benzyna służy tylko do odpalania, przełącza się na LPG rano po przejechanych 2-3km. W zimie kiedy auto grzało się wolniej nie miałem takiego problemu, na komputerze brak błędów sond i innych niepokojących, także nie mam pojęcia gdzie tak żłopie tą 95. Wersja z webasto, oczywiście uszkodzonym, może ono gdzieś zaciąga paliwo?
E36 M54b25 - Drift&Fun
Opublikowano
Może gdzieś po prostu cieknie? Postaw na suchym i sprawdź na drugi dzień
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może któryś pływak świruje, sprawdzałeś błędy w liczniku? Odpal test 6.0 w ukrytym menu i obserwuj co dzieje się z paliwem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież to całkiem normalne.

Kalkuluje Ci średnie spalanie i rezerwę liczy na 100km. Jak odpalasz to masz dużo większe spalanie na zimnym silniku - więc przy 20l w baku poazuje już rezerwę.

Jak się zagrzeje to ma mniejsze średnie, rezerwa gaśnie i poziom paliwa pokazuje wyżej.

Tak pamiętam, że w 520i mi pokazywało. No i była zima, więc też dłużej zajmowało mu przełączenie się na gaz, ponieważ gaz włącza się przy określonej temperaturze - 35 stopni na przykład, w zimie dłużej się będzie grzał z oczywistych powodów.

Opublikowano
No właśnie, w trakcie zimy nie miałem takiego problemu ze spalaniem benzyny. Odpaliłem test nr 6 i pokazało mi 4.1l/ 0.0/ 4.1 na komputerze zasięg był około 50 km. dolałem 5 litrów i test z dokładnościa 0.1 +- je pokazał. Zasięg skoczył na 136km, dzisiaj pewnie znowu będzie rezerwa.
E36 M54b25 - Drift&Fun
Opublikowano
Na benzynie pewnie pali średnio przy takich temp 20l bo tylko przy takich temp twoje auto na, benzynie chodzi. Może coś masz nie tak, ale widzę że sprawdzić tego nie chcesz jak należy to się męcz :cool2: