Skocz do zawartości

e91 320d Czujnik poziomu oleju pytanie

Kuj0n

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Cześć

Mam pytanie odnośnie odczytu poziomu oleju z zegarów w dieslu.

Od początku - kiedyś zakodowałem w zegarach wyświetlanie poziomu oleju ale non stop kręcił się zegarek (na CCC też nie pokazywało żadnych odczytów).

Później zaczęły się błędy termicznego czujnika poziomu ale z racji tego, że jest bagnet to olałem sprawę. Teraz przy wymianie oleju założyłem sprawny oryginalny czujnik - błędy zniknęły. Postanowiłem więc wrócić do tematu - bo zegarek przy odczycie poziomu kręci się w nieskończoność.

W INPIe (bo w ista-d nie widziałem w ogóle opcji pomiaru poziomu oleju) pokazuje się w analogach silnika wartość poziomu oleju - nie zrobiłem sreena ale wyświetlała się jakaś tam wartość - nie chcę ściemniać ale chyba cos koło 70mm i ta wartość zmieniała się podczas pracy o 2-3 mm w jedną albo w drugą stonę.

W sumie to zasadnicze pytanie (bo google nie pomogło albo źle szukam) czy ten czujnik ma możliwość pomiaru poziomu oleju czy to tylko wskaźnik poziomu minimalnego ?

spacer.png

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze

Dzięki za odpowiedź,

na tym screenie który wstawiłem w poprzednim poście INPA pokazuje jakiś tam poziom oleju, który minimalnie się zmienia - czy to są jakieś śmieci nie warte uwagi?

spacer.png