Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

krótko i na temat:

po zaparkowaniu auta i szybkich zakupach wsiadam do auta odpalam silnik i próbuje przełączyć jak zawsze skrzynie na D lecz niestety dostaje komunikat żeby użyć przycisku Unlock na lewarku oczywiście zawsze tak czyniłem , brak reakcji

po odłączeniu akumulatora wróciło do normy częściowo tzn miałem tylko możliwość włączyć D i jechać skrzynia działała normalnie przełączała biegi i N nie działa R oraz P po odholowaniu auta na plac firmy ubezpieczeniowej znowu wskoczyło w tryb i nie dało się przełączyć na żadną pozycje i ciągle komunikat żeby przytrzymać UNLOCK

F10 silnik benzynowy

spotkał się ktoś z podobną sprawą?

Opublikowano
Mi to wygląda na błędne działanie lewarka (właściwie jest to przerośnięty przełącznik) zmiany biegów. Może jakiś styk przy tym przycisku nie kontaktuje?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A tu jeszcze filmik:
Opublikowano

Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy, że skrzynia ma tryb awaryjny jeśli nie ma w niej oleju, wtedy nie da się ruszyć, może coś ją uszkodziło od dołu, sprawdzałeś poziom oleju ?

Jeśli nie było żadnych dziwnych szarpnięć w ostatnich dniach jak jeszcze działała to być może problem tkwi w czymś innym.

Brakuje czujnika poziomu...

Opublikowano

Dzięki za podesłane filmiki , przydadzą się na pewno , na chwile obecna auto wylądowało na warsztacie i sprawdzają co się popsuło , niestety auto cały czas sprawowało się ok , nie było szarpań ani znaków które mogły by coś zasugerować , dam znać na pewno co było usterką jak tylko się upora z nią warsztat.

przeszukałem dużą część internetu i nie było nigdzie takiego tematu , wiec forum wzbogaci się o takie doświadczenie.

Opublikowano

A wiec mechanik posprawdzał ale nie za wiele jeszcze wiadomo

kody usterek:

CDA604

CDB004

CDB104

co najlepsze jak auto się zamknie odczeka chwile i ponowni uruchomi to przez jakiś czas wszystko działa jak należy , wszystkie opcje P N R D działają , dopiero po wrzuceniu kilkukrotnie opcji D lub R i przełączeniu na parking zaczyna świrować , i wyskakuje wtedy żeby przytrzymać przycisk unlock który nie reaguje jak powinien.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.