Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pewien problem. Kupiłem bmw z przewiercona dziura w filtrze dpf o czym sprzedający mnie poinformował. Mam lekko okopcone końcówki wydechu dużo błędów które się wykasowaly i jeszcze problem z wtryskiem na trzecim cylindrze... Korekcja na wolnych obrotach wynosi ponad - 3 a na pozostałych - 1. Chcę teraz go wyciągnąć sprawdzić na stole ewentualnie umyć lub kupić uzywke z gwarancją... Dpf też chcę zmienić na używany z gwarancją... Moje pytanie czy wszystkie dpf od f10/11 520d 184km pasują? I czy wszystkie wtryski od bmw f10 z lat 2010-2011 z silnika 520d 184km będą pasować?
Opublikowano
Sprawdzałem znam stronę... Niestety nic mi to nie mówi z wygląd dpf wyglądają tak samo.... Nie wiem czy wtrysk mógłby zapchac dpf sam widzisz ze korekcję nie są duże... Ale tak jak mówisz najpier wtrysk... Mam dostęp do maszyn bosha na regeneracji wtryskow
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie patrz na wygląd tylko na numery części. Jeśli wtryskiwacz leje to mieszkanka będzie zbyt bogata i szybciej zapcha DPF, chyba że jeszcze coś innego jest nie sprawne co blokuje uruchomienie procesu wypalania filtra.
Opublikowano
Ja mówię o wyglądzie dpf nie wtryskiwacza.... Bo jest zrobię wtrysk to i tak muszę zmienić dpf poprzedni właściciel wywiercil w nim dziurę. Teraz sadza nie zatrzymuje się na filtrze tylko przelatuje przez tą dziurę i dlatego mam zakopcone końcówki wydechu a że mam kolor aura biały delikatnie okopcony zderzak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja też pisałem miedzy innymi o dpf który ma swój numer części i wystarczy że kupisz z takim samym.
Opublikowano
Tak tylko wyciągnięcie dpf spisane numerów i zamówienie to uziemieniem auta na parę dni. Ja chciałem stary wyciągnąć i mieć już nowy na podmianke parę godzin i gotowe....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale na RealOEM masz numer DPF-a, wystarczy że wbijesz tam swój numer VIN i masz do wglądu wszystkie numery części, jeśli nie wiesz jak to napisz swój numer vin to Ci znajdę, po drugie żeby sczytać numery z własnego filtra to jest chyba wystarczający dostęp pod maską żeby zrobić fotkę telefonem lub za pomocą lusterka odczytać numery.
Opublikowano
Dpf zamówiony... 800zl przeczytałem numery na moim i zamówiłem taki sam. Nie zakładam bo pierwsze co zrobię to ogarnę ten wtrysk który lekko leje...
Opublikowano
Wtrysk na 3 cylindrze do wymiany dawka ma być 80mm jest 50mm. Sprawdzony na maszynie Bosch zamówiona używka sprawdzę przed włożeniem w jakim jest stanie...
Opublikowano
Dpf zamówiony... 800zl przeczytałem numery na moim i zamówiłem taki sam. Nie zakładam bo pierwsze co zrobię to ogarnę ten wtrysk który lekko leje...

Skąd zamówiłeś DPF?

Podeślij jakieś namiary, zamiennik kupiłeś?

Opublikowano
Tak uzywke kupiłem za dokładnie 850 jest cały to najważniejsza mam gwarancję z sprawnego auta... Kupiłem na allegro. Pytałem w firmie w Nowym Sączu która regeneruje dpf i tak mówili żeby zrobić. Warunek musi być cały. Niema takiego dpf żeby nie przywrócił do sprawności... Sprzedawca zapewnia że niema potrzeby mycia ponieważ wszytko jest ok
Opublikowano
Cześći mam z Allegro od GREENPARTS wtryski też od niego kupiłem jutro będą na stole Boscha zobaczymy ile są warte płaciłem po 200
Opublikowano
Tak uzywke kupiłem za dokładnie 850 jest cały to najważniejsza mam gwarancję z sprawnego auta... Kupiłem na allegro. Pytałem w firmie w Nowym Sączu która regeneruje dpf i tak mówili żeby zrobić. Warunek musi być cały. Niema takiego dpf żeby nie przywrócił do sprawności... Sprzedawca zapewnia że niema potrzeby mycia ponieważ wszytko jest ok

Wiadomo jaki przebieg ma ten dpf ?

są niby zamienniki 900-1500 zł...

Opublikowano
Wiem że miał taki co ma 90000km ale do mnie nie pasował wziąłem taki jak mam... Są zamienniki owszem ale tam są nowe łączniki elastyczne tzw plecionki napewno chińskie.... Już przerabialem temat plecionki w e60 masakra była. Wolę używany oryginał niż nowe chińskie.... Jeśli dpf będzie przytkany oddam do regeneracji mam do nich 15min. Firma nazywa się Viper z Nowego Sącza. Na oko wygląda ok od strony wydechu bielutki od strony turbo też niczemu sobie. Ale wiadomo na oko to różnie to bywa założę zobaczę...
Opublikowano
W e60 nigdy nie miałem problemu z dpf a nalatane ponad 300tys... Jeżdżę do pracy w jedną stronę 22 km także spoko... Teraz to wstyd jechać bo niby nie kopci a jednak zderzak zadymionu jak w golfie na dodatek mam bialy kolor samochodu...
Opublikowano
Najlepsze w tym wszystkim jest to że za ten zdemontowany z przewiercona dziura dostanę na skupie tyle samo co zapłaciłem za sprawny