Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tylny dyfuzor oryginał, mam taki w M550i, ja mogę jedynie ostrzec przed firmą RW Carbon, jakoś ich produktów tragiczna. Chciałem coś innego niż Mperformance BMW i zamówiłem z RW Carbon. to co przyszło nie nadawało się do zamontowania, spoiler na klapę w kształcie banana , odstawał od klapy, tylny dyfuzor - szczeliny po 1 cm nie można było zamontować odblasków, ogólnie tragedia !!!
Opublikowano
Tylny dyfuzor to oryginał ?

Tak, oryginal od 550i czarny mat m performance. Jest na sprzedaż - przejechal 14 tys kmow. Stan idealny, mytu tylko i wylacznie recznie. :-)

I wnetrze. Niestety na gotowo ladnych fotek nie posiadam narazie:(

8v80BZa.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano

Szanowni, proszę o rozwianie wątpliwości - właśnie kupiłem nakładki carbonowe na przedni zderzak i coś mi się nie zgadza :( albo jest jakaś pokrętna logika w numerach. Proszę pomóżcie i powiedzcie czym się różnią te nakładki:

1. Niby do M550 - numer części 51192444510 (https://bmwsklep.pl/produkt/przednie-nakladki-zderzaka-bmw-m550i-m550d-g30-g31-m-performance-karbon/) - napisane że pasują tylko do M550

2. Niby do 518-540 - numer części 51192414137 (https://bmwsklep.pl/produkt/przednie-nakladki-zderzaka-bmw-serii-5-g30-g31-m-performance-karbon/) - napisane że nie pasują do M550

Jak patrzyłem na sam zderzak to w M550 jest taki sam jak w pozostałych, więc czemu miałby nie pasować?

ACS robi jeden rodzaj do wszystkich G30/G31

Może ktoś wytłumaczyć skąd ta różnica?

• Moderatorzy
Opublikowano

51 19 2 444 510 - pasuje do 550dX i 550iX

51 19 2 414 137 - pasuje do wszystkich innych

Opublikowano
51 19 2 444 510 - pasuje do 550dX i 550iX

51 19 2 414 137 - pasuje do wszystkich innych

A czym się różnią? I jaki element/fragment sprawia że 51 19 2 444 510 nie pasuje do wszystkich? Bo przymierzyłem ją do 540 i wydaje się że jest ok, ale tylko przyłożyłem bez przykręcania/przyklejania...

• Moderatorzy
Opublikowano

Dobre pytanie, na necie masz pdf z montażem tego do G30/G31.

A tutaj ciekawe zdanie odnośnie 550, taki kruczek:

Screenshot_2021-08-02_at_17-04-28_Original_BMW_Accessories_-_c9abd5f6-51ff-4721-aa01-f2c90fd898ac.png

Opublikowano
Dobre pytanie, na necie masz pdf z montażem tego do G30/G31.

A tutaj ciekawe zdanie odnośnie 550, taki kruczek:

Screenshot_2021-08-02_at_17-04-28_Original_BMW_Accessories_-_c9abd5f6-51ff-4721-aa01-f2c90fd898ac.png

Nie ma bladego pojęcia o jaki "upper shock absorber" chodzi??

I drugie pytanie co byś zrobił na moim miejscu? Mam te nakładki do M550 i chce je zamontować do 540 - montować czy zwrócić i szukać dalej dedykowanych?

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Przymierzałeś i pasują otwory konstrukcyjne?

Szukałem sam z ciekawości, nadkola są te same w modelach, zderzaki są te same, jeśli ktoś wziął m pakiet w niższych modelach to ma ten sam zderzak co 550 (bo nie można zwykłych wziąć do 550).

No bo tak na logikę, skoro zderzaki mają te same nr to może małe nadkola są inne? No nie są, są te same.

Ale coś musi być na rzeczy, skoro BMW zmieniło nr części.

Może podjedź do salonu i będą mieli na miejscu.

Edytowane przez Ponta
Opublikowano

Otwory montażowe się zgadzają (przykładałem przed odkręceniem śrub) i wygląda że wszystko siada.

A byłbyś uprzejmy mi napisać co to jest "upper shock absorber" - albo wysłać numer części - nie mogę tego znaleźć i nie ma punktu zaczepienia

W serwisach to nie za wiele wiedzą na ten temat.... To co udało mi się wczoraj ustalić to to że ten z M550 jest 80 gram lżejszy. Nawet pisze ze kolesiem z kohl-shop.de i na razie tylko powiedział że "The difference is just the fitting"

• Moderatorzy
Opublikowano

Shock absorber to zwyczajnie amortyzator.

Więc tutaj chodzi o jakiś amortyzator górny, ale jest to w cudzysłowie. Nie mam pojęcia co to.

Może 550 jest tak nisko, że nie da się tego zamontować bez zdjęcia czegoś :D

Opublikowano
Shock absorber to zwyczajnie amortyzator.

Więc tutaj chodzi o jakiś amortyzator górny, ale jest to w cudzysłowie. Nie mam pojęcia co to.

Może 550 jest tak nisko, że nie da się tego zamontować bez zdjęcia czegoś :D

Dochodzenia ciąg dalszy - właśnie uzyskałem informację że shock absorber to styropianowa wkładka za zderzakiem pochłaniająca energię przy kolizji...

Dalej nie mam pewności ale z tego bym wnioskował że w 550 za zderzakiem jest jakiś element zderzak z karbonową lotką może zgnieść a w 540 tego nie ma... Ale coraz więcej informacji może wspólnymi siłami uda się dojść skąd ta różnica

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Chętnie zakupie jakościowo dobry dyfuzor tylny i dokładnie pod przedni zderzak do wersji g30 m550i . Proszę znawców tematu o podpowiedź, oferty i może fotki tych elementów na autach. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W nawiązaniu do tematu akcesoriów  M

posiadam aktualnie na sprzedaż kierownice M performacnce  + blendę

kierownica  2000zł   , blenda 1000 zł   , fabrycznie nowe nie używane 

image1.jpeg

image2.jpeg

image3.jpeg