Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moją bmka otóż chodzi o to że nie pokazuje mi wogole korekt paliwowych w inpie wszystko jest na zero poza tymi pierwszymi od wolnych obrotów te oscylują cały czas na - 1 problemem głównie jest praca na LPG na wolnych obrotach auto spada z obrotów i gaśnie jak "doleje" gazu na wolnych to jakoś się trzyma ale Przy dojazdach do skrzyżowania prawie zawsze potrafi zgadnąć byłem u gazowników jeden mi wyregulowal jak tylko dobrze potrafił ale i tak to nie jest to ponieważ gaśnie przy gwałtownym dodaniu gazu też przerwie na sekundę itp. Więc zacząłem szukać co może być przyczyną sondy chodzą na pb elegancko na wolnych cały czas od 0.1 do 0.9v obydwie gdy przełącze na LPG stoją na wolnych na 0.8v gdy przygazuje i utrzymuje obroty chodzą obydwie na LPG korekt mi nie pokazuje cały czas czy to na LPG czy Pb kasowalem już adaptacje też nie pomagało lewe powietrze wyeliminowałem cewki świece fajki sprawdzane może dodam tu filmik z inpy jak to wygląda przy pracy silnika? Z góry dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodaj filmy, błędy jakieś pojawiają się? Ładnie namodził gazownik jak sondy pokazują cały czas max :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Piszesz o korektach a pokazujesz w większości masę powietrza, jak chcesz to sprawdzić to 3 bieg i gaz w podłogę bez odpuszczania aż do powyżej 6000 rpm, wtedy zobaczymy czy dobrze mierzy. Silnik nie był rozgrzany, nagraj jeden na pb, czyli sondy 15 sekund, dodaj gazu i zostaw na 15 sekund, to samo z korektami paliwowymi. Drugi film taki sam na lpg, oczywiście wszystko na rozgrzanym do ok 97 stopni i w inpa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skąd taki wniosek? Skoro nie idzie wyżej to pewnie termostat nie trzyma.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL