Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam problem z nagłośnieniem po zakupie auta stwierdziłem że nie gra tył i subufery pod siedzeniami wymieniłem wzmacniacz zaczęło grać, ale jest jedno ale harczą głośniki jak się tylko podgłośni a w szczególności subufery. Kupiłem "nowy" wykręciłem fotel wymieniłem i i [BAD]... może ktoś już miał podobny przypadek?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Za słaby wzmacniacz, albo dziadowkie głośniki.

Sam się zastanawiałem nad kombinowaniem przy audio, ale w linię AUX wrzuciłem mały, niepozorny wzmacniacz słuchawkowy z podbiciem i ekeft jest super, wszystko gra jak powinno, nawet bez podbicia, a z podbiciem basu jest aż za dużo, ale nic nie harczy, głos czysty, nawet jak nic nie gra cicho jest (wcześniej szumiało).

Opublikowano
Nagłośnienie chce zostawić oryginalne bo mi w zupełności wystarczy tylko żeby grało jak powinno. Nie mam pojęcia jak jest zakodowane. Jak możecie mi kogoś w Trójmieście polecić to by było fajnie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym tu upatrywal jakiegoś mechanicznego problemu jednak.

Skoro stary wzmacniacz poszedł na śmietnik a nowy rowniez szwankuje to jednak cos nie tak.

Z ciekawości przekodowalem swoje audio na inne opcje i w każdej gra inaczej ale znośnie, nie charszczy itp.

Znasz się troszkę na elektronice ? Multimetr w rękę i ogień.

Przy $676 głośniki mają po 4 ohm, nie pamiętam jak są łączone w drzwiach przednich i na półce ale będą równolegle więc nie wyjdzie 4ohmy. Zdejmiesz boczek i sprawdzisz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

S676 głośniki małe 4 omy.

Suby 2 omy.

Suby zasilane ze wzmacniacza.

reszta z radia.

A wzmacniacz sygnał bierze z końcówek mocy radia i one najpewniej są uszkodzone.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Do głośników bym się nie czepiał bo podmieniałem na takie same i to samo się działo. Co do końcówek mocy da się to jakoś dokładniej sprawdzić czy tylko demontaż radia?? i czy są dostępne bez problemu żeby je wymienić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tam są hybrydowe końcówki.

Nie są łatwo dostępne a sam nie wymienisz na bank.

Są firmy co to naprawiają.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
A polecicie kogoś z trójmiasta? Wolał bym na miejscu niż wysyłać bo jeszcze język mam do zmiany.
Opublikowano
A polecicie kogoś z trójmiasta? Wolał bym na miejscu niż wysyłać bo jeszcze język mam do zmiany.

Na facebooku szukaj gościa Mefiu Eł - on jest z Gdańska i Ci to ogarnie.

Im wolniej jadę, tym dłużej mnie widać...