Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prawie rok temu dostałem 2 nowe wtryski. Auto zrobiło ok 3000km może mniej teraz na 4cylindrze który robili jest błąd 0x29d0 verbrenunngsausetzer cylinder 4.

Mówię podmienie świece albo cewki czy błąd przejdzie. Zdiolem pokrywę cykanie pod maską mówię co to rozrząd atu luźny wtrysk mogę go około 4mm góra dół poruszać i połamaną blaszka od uchwytu trzymającej wtrysk z jednej strony .dlaczego wtrysk się dalej rusza skoro po jednej stronie trzyma uchwyt i śruba od uchwytu też jest dokrecona.

Tu jeszcze foto https://drive.google.com/file/d/1df2gpa_7d-SHYbt221EkLpnIXNaFR5X1/view?usp=drivesdk

Mechanik powiedział przez telefon że nie koniecznie może być wina montażu dzieje się tak samo powiedział że wiele przypadków takich widzial? Powiedział że jak by od początku było lozno to by błąd był od początku po wymianie.

Co wy na to?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Samo się dzieje? Ciekawa teoria, rozebrać i oceniać straty.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I to są właśnie polscy mechanicy. Płacisz, spierdzielą i zero szans na reklamacje. Tu jeszcze obyło się bez kosztowo, ale jak coś spitola albo nie trafią z diagnozą to ty bulisz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli kraj nie ma znaczenia:( podejscie to samo.
Opublikowano
Czyli kraj nie ma znaczenia:( podejscie to samo.

Wydaje mi sie ze albo praktykant to skladal albo sprzataczka przechodzila i pomyslala a poskladam do koncu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak w Niemczech naprawiasz auto , to nastepnym razem nie dotykaj tego tylko odstaw auto na reklamacje i zawsze bierz rachunek za robote...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ładna robota :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

uchwyt zminiony na 4 cylindrze nie ma bledu natomias na 1 pozostaje.

chce sam wymienic wtrysk zastanawia mnie dlaczego w tisie stoi zeby wtrysk pierw m´bez metalowego ringu wsadzic kilka razy do gniazda po czym wyjac zmienic telflonowa uszczelke i wtedy montowac musi tak to sie odbywac?

Opublikowano
I czy nie mogę inaczej zdjąć sterej teflonowej uszczelki z wtryskiwaczy? nie mogę w necie specjalnego ściągacza znalezc
Opublikowano
Dzis na Probe zamienilem miejscami wtrysk 1 i 4 . Blad wraz z zamiana przeszedl na cylinder 4. Znaczylo by ze 100 Procent to wtrysk? Dodam Ma on jeszcze index 7.
Opublikowano

Kto wymienial wtryski i czyscil miejsce osadzenia wtrysku i miejsce gdzie siedzi uszczelka teflonowa tam tez trzeba cczyscic?

Kupilem taki zestaw

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.de%2Fulk%2Fitm%2F302619053097

Ma on koncowki do zabezpieczenia zeby brud nie wpadl do cylindra. Duża szczotka do ścian komory wtrysku.

Szczotka do czyszczenia miejsca spotkania wtrysku z silnikiem i waska prawdopodobnie do przeczyszczenia powierzchni gdzie się teflonowa uszczelka znajduje.

Nie wpadnie wtedy syw do silnika. Oglądałem wideo na Youtube jak w dieslach czyszcza tam też pierw zamykają czyszca powierzchni do okola potem wyjmuja zabezpieczenie i czyszca ta najdalsza komorę ale chciał nie chciał tam musi coś wpaść?

Musze dokładnie to wyczyścić bo tam od nieszczelności aż czarno jest.

uc?export=view&id=1ZFmqeuafmczxLhh9er48dxLNeA3B6fXN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To luźny syf czy zapieczony? Zatkaj otwór, spryskaj szmatkę zmywaczem i kręć, pozostałości wciągnij odkurzaczem (do rury przymocuj rurkę o małej średnicy).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL