Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem posiadaczem bmw e93 325i 2006

Kiedy bronilem honoru naszej ukochanej marki

Po uprzednim wdaniu sie w wyścig z Audi A6

Zapaliła mi się kontrolka silnika

Na autostradzie przy prędkości 230 km/h

A silnik zaczol się dlawic

Gdy zjechalem z autostrady i zgasilem auto

Kontrolka zgasla następnie nie zapaliła sie do czasu w którym wdalem się w wyścig tym razem w miescie

Z mercedesem Slk który z powodów technicznych

Przegrałem samochod dlawil się między 1.5 a 2.5 tys obrotów po zgaszeniu auta kontrolka zgasla

Lecz samochodód od czasu do czasu na niskich obrotach i wyższych biegach się dlawil

Dziś kontrolka zapaliła się i nie zgasla po zgaszeniu auta

Lecz przestał się dlawic i bym powiedział że ma lepsze kopyto

Co może być przyczyną?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podepnij pod kompa, równie dobrze mogą to być chociażby świece (u mnie tak było)

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź :duh: lecz nadal obawiam się o poważniejsze przyczyny tej żółtej kontrolki czy ma ktoś wiedze na temat innych prawdopodobnych źródeł

problemu dla pasjonatów tego modelu od Mechanikow bądź posiadaczy którzy spotkali się z tym problemem

:D i Równiez gdy postawią diagnozę i skutecznie usunę problem opiszę to wraz z kosztami naprawy

Z instrukcją wymiany

Opublikowano

Siema nie znam odpowiedzi lecz również mam e93 2.5 2006 i mam takie same objawy do tego

Pala mi się kontrolki od pasów cały czas i id poduszek powietrznych lecz te od poduszek czasami znikaja

Do tego przy ruszaniu słychać jak by ktoś stukał pretem w metal pod samochodem pomocy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Konieczny jest odczyt błędów z DME. Z poważniejszych rzeczy, może być luźna DISA, która zaraz się urwie. Mogą być świece i cewki - i to obstawiam. Valvetronic był kalibrowany wogóle? Jeśli nie to nie masz ani pełnej mocy ani optymalnego spalania... Możesz podjechać do mnie przed lub po majówce, lubię N52.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik