Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pobrał ktoś i testował ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Aktualizacja przebiegła bez problemów , 2019/2 na pokładzie .

Dzięki za linka

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy tylko ja mam problem z logowaniem do Connected? Próbowałem na różnych przeglądarkach i platformach - nic się nie dzieje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto masz z Polskiego rynku czy sprowadzane ?
Opublikowano

Z polskiego ale to nie ma znaczenia bo chodzi mi o ściągnięcie mapy z portalu Connected Drive na USB a nie mogłem się zalogować (próbowałem wiele razy). Teraz poczyściłem cashe, historie itd i wreszcie udało mi się zalogować - mam napisane że "Usługa została zamówiona dla pojazdu: BMW "G7...0" do dnia 30.10.2019 r.

Usługę można przedłużyć na dwa tygodnie przed końcem jej trwania."

Ale nadal nie mogę niczego pobrać, mogę jedynie dodać do koszyka (czyli przedłużyć) za dwie i pół stówki - a to już taniej zaktualizować w serwisie.

Dlatego pytam czy tylko ja mam problemy z tym serwisem.

Pozdrawiam

Mariusz

• Moderatorzy
Opublikowano
Używasz BMW Download Manager?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale nadal nie mogę niczego pobrać, mogę jedynie dodać do koszyka (czyli przedłużyć) za dwie i pół stówki - a to już taniej zaktualizować w serwisie.

Aktualizacji nie pobierasz bezpośrednio z portalu Connected Drive, tylko poprzez BMWDownloadManager.

Logujesz się na Connected Drive

Klikasz "Remote Cockpit"

Klikasz "Sterowanie"

Na dole po lewej klikasz "Do aktualizacji mapy"

Rozwijasz "Ręczna aktualizacja mapy" i wybieracz Windows albo Mac.

Klikasz i ściągasz BMWDownloadmanager

Instalujesz w komputerze, logujesz się i ściągasz mapę.

Opublikowano

A jak to zrobić w Mini?

Na stronie BMW Connected Drive po zalogowaniu i wpisaniu VIN pojawia sie ze tylko BMW, ale nie moge znalezc odpowiednika takiej strony do Mini.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
dzięki :)

napewno wieczorem pobiorę :)

@edit

Szybko poszlo - ok 14 GB, pendrive i gotowe :)

mapy evo raczej okolo 32gb

icon4.png
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak

2020/1 na serwerze bmw będzie jak zwykle końcem kwartału .

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coś się spóźniają z wstawieniem 2020/1 na serwer , w necie już gdzieś jest .
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mapy EVO 2020/1 są w końcu na serwerze (właśnie pobieram) powód tego opóźnienia chyba przez wirusa .
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2020-2 są na serwerze .
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2020/3 są na serwerze .