Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
założone sa wtryskiwacze po pełnej regeneracji wszystkie 4 są wymienione cewki , świece oraz sondy lamda auto ma problemy z odpalaniem w dalszym ciągu wypadanie zapłonu na każdym cylindrze na wolnych obrotach go telepie dziś miałem wielki problem z odpaleniem trwało to 15minut a mimo to auto jedzie normalnie tylko na wolnych świruje czy może to być rozciągnięty łańcuch rozrządu i zawory położenoa wałków rozrządu czy może rozrząd mógł przeskoczyć ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dostałeś nowe kody do tych wtryskiwaczy? Śmiem wątpić w ich sprawność.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak pisałem nie odważyłbym się brać regenerowane wtryskiwacze do n43. Poza tym komputer z ista i sprawdzanie parametrów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
niestety kupujac uzywane i "regenerowane" inwestujesz wielokrotnie wiecej poniewaz i tak ostatecznie kupisz nowe... dalsze diagnozowanie bez w 100% pewnych wtryskiwaczy nie ma sensu.
Opublikowano
witam ponownie wszystko zostało sprawdzone wtryski cewki swiece sondy lambda sprawdzone i również z innego auta idealnie pracującego zaporzyczone dalej to samo wyczytałem że pod komputerem să jakieś przekaźniki które mogą być za to odpowiedzialne czy ma ktoś pojęcie jak sprawdzić takie przekaźniki ?
Opublikowano
po wymianie przepustnicy samochód zaczął dużo lepiej pracować delikatnie falują obroty ale wypadanie zapłonu mineło odpiąłem przepływomierz i żadnych najmniejszych zmisn myśle że jest uszkodzony wymienie i mam nadzieje że problem zniknie
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To słabo auto było diagnozowane jak ktoś nie zauważył problemu z przepustnicą i przepływomierzem. Mimo wszystko objawy nietypowe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL