Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zmieniłem manetki e91 żeby dołożyć tempomat, zakodowane ncs-em, tempomat działa ale nie mogę pozbyć się błędów DSC, które pojawiły się po tej operacji.

Doczytałem, że należy skalibrować czujnik kąta skrętu kierownicy przy pomocy tool32.

Wszystko robione wg instrukcji, czujnik ustawiony tak jak powinien być, koła na prosto jednak nie chce się skalibrować. Podczas procedury kontrolka znika na sekundę i od razu pojawia się na nowo. Nie działa także sposób z kręceniem kierownicą od oporu do oporu. Nie mogę również połączyć się Inpą z modułem DSC, jednak jak zczytam całe auto to pokazują się kody błędów.

Błąd przy próbie połączenia inpą z modułem DSC

LzFxhIy.jpg

Błędy zczytane z całego auta

etpmSLF.jpg

Dla wykluczenia uszkodzenia czujnika w nowych manetkach podmieniłem je na stare ale ta sama sytuacja. Przed zmianą było 0 błędów. Proszę o pomoc, ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano

Źle kodujesz. Jak kalibrujesz czujnik skrętu to proste koła i auto na płaskiej prostej powierchni, jak staniesz na Gorce to nie skalibruje.

Lub masz złu numer przełączników dobrany do auta

Opublikowano
Myślę, że manetki nie mają tu znaczenia bo wracając do swoich poprzednich manetek również nie mogę pozbyć się tych błędów..