Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem bmwe39 530i LPG od od Niemca na zimówkach 16cali, dziś zmieniłem na alufelgi letnie 19cali 35 255 na wszystkich kołach taki rozmiar i zaczęło coś trzeć z przodu. Mam pytanie czy przy takim rozmiarze potrzebuję dystanse?
Opublikowano
Te "coś" trze przy jeździe na wprost? Podczas skręcania?? I jakie parametry alusów :?: ET i szerokość felgi
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
255 na przodzie to grubo, musi być ostra walka z kierownicą na trasie..to szerokość bardziej do e53.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przy jeździe na wprost przy skręcaniu też, tzn ja z tym nie jeżdżę przejechałem 50m po podwórku. A tylko dlatego takie koła zamontowałem bo były wraz z samochodem, dla mnie normalne jest sytuacja gdy z przodu są węższe koła
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najszerszy dedykowany zestaw do e39 to 235 i 265, więc nic szerszego nie polecam, wtedy odpowiednio 235/35/19 oraz 265/30/19, oczywiście et i szerokość felg ma kluczowe znaczenie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dziękuję za szybkie odpowiedzi, pytam bo się na tym nie znam jsstem zwolennikiem oryginału, ale pomyślałem po co kupować jak mam 19 z oponami Continental które kosztują 900zl za sztukę. Moje pytanie ostatnie jak Niemiec na tym jeździł bo jeździł widać po oponach, oraz czy po założeniu dystansów mogę na tym jeździć?
  • Moderatorzy
Opublikowano

e39 z tego co wiem nigdy na 19 nie wyjeżdżała.

Przy 18" masz rozmiar opon przód 235/40 i tył 265/35.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dopóki autor tematu nie napisze co to za felga (szerokość, odsadzenie) to można pisac poematy jaką oponę można / trzeba założyć i czy po założeniu dystansów nie będzie problemu z obecnym ogumieniem.

pzdr

yaz

Opublikowano
Dopóki autor tematu nie napisze co to za felga (szerokość, odsadzenie) to można pisac poematy jaką oponę można / trzeba założyć i czy po założeniu dystansów nie będzie problemu z obecnym ogumieniem.

Popieram x2 :mrgreen:

I jakie parametry alusów :?: ET i szerokość felgi
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli felga 8,5"

ET 35.

Odsadzenie za bogate dla e39. 10mm dystansu minimum i powinno być ok.

Pewnie Niemiec miał dystanse tylko zapomniał się nimi podzielić przy sprzedaży.

Ja jeździłem na 19" styling 95 dedykowanych do e65. Tam tył ma 10" szerokości, a et 24mm i działało.

Ile mm masz od czoła felgi/opony do błotnika?

btw. nie wiem czemu ale Niemce lubują się w tym wyglądzie felg.

Subiektywna kwestia, ale na twoim miejscu sprzedałbym to w diabły, bo to auto będzie słabo wyglądać na tym wynalazku.

pzdr

yaz

• Moderatorzy
Opublikowano

Też dołączam się do słów kolegi, do takiej budy tylko klasyka, niekoniecznie duża felga, ale klasyka to podstawa.

Przykładowo styling 32.

Opublikowano

juz wszystko jasne bo mialem pisać że każdy sie szerokosci opon uczepił które nie ma znaczenia tylko osadzenie, ale tak na zakonczenie dodam ze 315/30 r18 tez ladnie siedzi na e39

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20150519/e938e31470d439dfc53ae5e386ae9b8e.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20150519/6747da028b2ba34a664addefbc18fd99.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20150519/6747da028b2ba34a664addefbc18fd99.jpg

i wcale nie wystaje

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
juz wszystko jasne bo mialem pisać że każdy sie szerokosci opon uczepił które nie ma znaczenia

Trochę ma. Jeżeli źle dobierzesz zestaw felga (szerokość i et) + opona (wysoki profil) to możesz mieć problem.

...ale tak na zakonczenie dodam ze 315/30 r18 tez ladnie siedzi na e39 i wcale nie wystaje

O Panie, skąd te gumy? Z porszaka jakiegoś? Takie coś, jeżeli już, założyłbym tylko do m5, ale do codziennej, miejskiej jazdy to za bogato jak dla mnie.

pzdr

yaz

Opublikowano
Nie wiem jak zdjęcie dodać ale opona w najkrótszym miejscu ma 4cm do błotnika więc luz, koła haczy o amortyzator tak mi się wydaję, dzięki chłopaki za szybkie odpowiedzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Taka żeby nie wystawały poza obrys oraz żeby nie przycierały o rant, masz na aucie, więc zmierz. Jak masz miejsce na nie z tyłu to też.

Zdjęcie wrzucasz na jakiś hosting i bezpośredni link do niego wklejasz między nawiasy po kliknięciu na "Img".

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pamiętaj, że tył po obciążeniu musi schować się w nadkolach, inaczej będzie przycierać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL