Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ceny nowej M340i X-drive zaczynaja się od 277 900 pln ,już można zamawiać tak samo jak i 330i X-drive (droższe od RWD o 8200 pln).

Produkcja od lipca .

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano
Masz może pełny nowy cennik ?

Na stronie BMW jeszcze nie ma , byłem dziś u dealera konfigurować i tam już jest dostępny pelny cennik.

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano
No to Panowie mam problem z głowy nie ma co kupować M4 bo 340i xdrive jest nowsze szybsze od M4 teraz jeszcze może pozostaje kwestia poczekalnia na BMW 440i xdrive które może będzie max drożej o 20-30 tys
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jakie to osiągi ma 340i że jest szybsze od m4 :?:

M to nie tylko osiągi na prostej, ale kto nie jeździł ten nie zrozumie.

• Moderatorzy
Opublikowano
No to Panowie mam problem z głowy nie ma co kupować M4 bo 340i xdrive jest nowsze szybsze od M4 teraz jeszcze może pozostaje kwestia poczekalnia na BMW 440i xdrive które może będzie max drożej o 20-30 tys

Serii M nie powinno się porównywać do cywilnego auta. Tak jakbyś porównywał dwa auta tylko pod względem przyspieszenia do setki. Przejedź się jakąś eMką.

Układ jezdny i zawieszenie w M do klasa sama w sobie. 340i to nie ta liga.

Opublikowano
Jakie to osiągi ma 340i że jest szybsze od m4 :?:

M to nie tylko osiągi na prostej, ale kto nie jeździł ten nie zrozumie.

Pewnie macie rację ale jeśli patrząc na prędkość to bije na głowę aktualna M4 a dla kierowcy który nie potrafi tak dobrze jeździć i wykorzystać potencjał "M" to wielki plus.

Opublikowano
Nie o to mi chodziło że musi być tylko szybkie na prostej i tyle miałem na myśli bardziej fakt że takie nowe 340i przez kierowcę które nie ma tyle doświadczenia zostanie dużo bardziej wykorzystane i da wiecie radochy niż M.
Opublikowano
Nie o to mi chodziło że musi być tylko szybkie na prostej i tyle miałem na myśli bardziej fakt że takie nowe 340i przez kierowcę które nie ma tyle doświadczenia zostanie dużo bardziej wykorzystane i da wiecie radochy niż M.

Też tak uważam. Jeździłem M4 i potrafiła zerwać przyczepność podczas przyspieszania przy 120 km/h na mokrym.... jak jest chociaż trochę mokro, to ciągle trzeba z nią walczyć. Fajne autko, ale moim zdanie nie na co dzień. Poza tym bardzo głośne, a to znów męczy w trasie. To samo czułem w nowym M5 - genialne auto, ale m550 dużo bardziej nadaje się na codzień...

• Moderatorzy
Opublikowano
Pewnie macie rację ale jeśli patrząc na prędkość to bije na głowę aktualna M4 a dla kierowcy który nie potrafi tak dobrze jeździć i wykorzystać potencjał "M" to wielki plus.

Podałbyś jakieś konkretne liczby :?: Bo jestem sam ciekaw o jakie bicie na głowę chodzi :?:

Jeżeli chodzi o przyspieszenie na mokrym to oczywiście tylko AWD będzie szybsze i skuteczniejsze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do niektórych to nic nie dociera. Awd jest szybsze w przyspieszeniu nie tylko na mokrym ale na suchym tez. Przy mocniejszych autach nawet z rolki awd pojedzie szybciej od rwd.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ale nie zawsze jest lepsze.

Back when I was doing Porsche Club racing, lap times made it very clear that the rear-drive versions of the Porsche 964 and 993 were faster than their AWD counterparts. These cars are otherwise identical in engine power, suspension geometry, etc., and the AWD versions have a relatively sophisticated AWD system. So, this is as close to an ‘apples to apples’ comparison as you can get.

The added weight and rotational mass really was a disadvantage for the AWD cars. 911s also have a lot of mechanical grip, especially when wearing race-quality rubber. So the AWD cars’ traction advantage at corner exit did not overcome their weight disadvantage everywhere else.

Opublikowano
Back then, to te samochody miały 250 koni i 1200kg wiec extra masa od AWD zwiększała procentowo wagę samochodu więcej niż dzisiejsze dwutonowe klocki z 300-400KM pod maską więc to nadal porównywanie „apples with oranges” :)
Opublikowano
zmienię trochę temat... patrzcie na to... Oby nie!

058cd8d5c371d0a3med.jpg

Przecież to jest do jaj zrobione przez Ruskiego grafika

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cena auta jest bardzo OK. wezcie pod uwage ze auto jest dobrze doposazone plus brak Rabatu. Dobrze wyposazona 540 to cena bazowo okolo 420. M40i jest w cenie 530xi plus m pasztet a w m40i nie ma juz potrzeby m Pasztetu. Nie rozumiem jak mozna narzekac na cene. Jak bym w tym roku kupowal auto to zamiast g30 Ja bym do bazowej dolozyl ekstrasow za 40 kilo tsrgowal rabat flotowy plus cos ekstra I za okolo 280 wyjechal z salonu fsjnym i relatywnie szybkim autem
Opublikowano
Cena auta jest bardzo OK. wezcie pod uwage ze auto jest dobrze doposazone plus brak Rabatu. Dobrze wyposazona 540 to cena bazowo okolo 420. M40i jest w cenie 530xi plus m pasztet a w m40i nie ma juz potrzeby m Pasztetu. Nie rozumiem jak mozna narzekac na cene. Jak bym w tym roku kupowal auto to zamiast g30 Ja bym do bazowej dolozyl ekstrasow za 40 kilo tsrgowal rabat flotowy plus cos ekstra I za okolo 280 wyjechal z salonu fsjnym i relatywnie szybkim autem

Najpierw trzeba się nim przejechać... potem ocenimy czy jest fajny ;-). W Warszawie ma być lipiec/sierpien do jazd

Opublikowano
zmienię trochę temat... patrzcie na to... Oby nie!

058cd8d5c371d0a3med.jpg

Przecież to jest do jaj zrobione przez Ruskiego grafika

Tak szczerze przeglądając zdjęcia w necie nie zwracałem uwagi na te duże grile ale w Piątek w Bawarii bliżej przyglądałem się nowej 7'er, ten wielki grill to porażka, moim zdaniem w ogóle nie komponuje się z całą konstrukcją i jest z d@py wyjęty, wygląda jak uśmiech jednego z bohaterów bajki cars....masakra

p44ahXld_o.jpg