Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do klubowiczów

Czy znacie kogoś w rejonie Poznań, Gniezno , kto zrobi adaptacje licznika 6WA rozszerzonego, w przystępnej cenie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pytanie do klubowiczów

Czy znacie kogoś w rejonie Poznań, Gniezno , kto zrobi adaptacje licznika 6WA rozszerzonego, w przystępnej cenie.

Bydgoszcz

Opublikowano
Pytanie do klubowiczów

Ja w Gdańsku dałem 500 zł - tak tylko dla porównania cen. Polecam, chodź obecnie chyba zdecydował bym się na 6WB

Opublikowano
Domyslam się że nie zapachem tylko wyglądem funkcjami itp. Ale chciałbym prosic o szczegóły.
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam kolegów.

Chce zmienić licznik podstawowy na 6WA. Mój silnik to benzyniak z rynku europejskiego UK.

Jest sporo liczników na amerykańskim ebay i tu mam pytanie nt. kodowania do auta.

- Jest możliwość zmiany jednostek temp. oleju z fahrenheit na stopnie celsjusza?

-Mam tarcze licznika w MPH i KMH jesli nowy licznik ma tylko KMH lub MPH jest możliwość zmiany?

- Czy jest konieczne posiadanie nr VIN od dawcy?

Jeśli któryś z kolegów mógłby o krótkie objaśnienie w/w tematu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam kolegów.

Chce zmienić licznik podstawowy na 6WA. Mój silnik to benzyniak z rynku europejskiego UK.

Jest sporo liczników na amerykańskim ebay i tu mam pytanie nt. kodowania do auta.

- Jest możliwość zmiany jednostek temp. oleju z fahrenheit na stopnie celsjusza?

-Mam tarcze licznika w MPH i KMH jesli nowy licznik ma tylko KMH lub MPH jest możliwość zmiany?

- Czy jest konieczne posiadanie nr VIN od dawcy?

Jeśli któryś z kolegów mógłby o krótkie objaśnienie w/w tematu

Jednostki zmieniasz w menu navi

Tarcze zmienić można ale trzeba się namęczyć by idealnie wstawić wskazówki

Nie jest wymagane posidanie nr vin dawcy.

Przy zmianie licznika nalaezy wykasować vin i najlepiej przebieg programatorem.

Jak chcesz i masz licznik UK/USA (sa te same przecież, ameryka tez ma mph) to możesz zmienić same tarcze i zakodować mu domyślne eu/pl.

6WA nie jest podstawowym

Podstawowy jest basic - bez kodu w wyposażeniu pojazdu. Ma polowe wyświetlacza 6WA.

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej!

Jakby ktoś tam coś to będę miał Licznik Tacho 6wa z rozszerzonym wyświetlaczem do sprzedania.

Fajnie,

Ja tez.

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z forumowiczów zmieniał licznik z 6wa na 6wb (cały lcd) - f10 2016r

Czy są jakies z tym problemy ???

Szacunkowy koszt ???

Z gory dzieki za odpowiedzi

Pozdrawiam

Mateyy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zmieniałem. Licznik plus 400zł kodowanie. Pytanie za ile licznik wyrwiesz. Cena około 3 tys ja wyrwałem za 2200.

400 za kodowanie kosmos cena.

Ja rowniez takie liczniki czasem kupuje za lekko ponad 2000, raz 1900.

Biore od razu jak sie pojawi.

Opublikowano
Nie kosmos bo w sumie jeszcze mapy wgrywali i sterowniki uaktualniali ;) 6wb za 1900 ? hahahaha nie rozśmieszaj mnie. Fantasta z Ciebie :D