Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam e32, 750. Mechanik wlał plyn do wspomagania z oznaczeniem ATF. Na korku jest napisane CHF1. Czy mozna mieszac te plyny i dolewac teraz wlasciwego juz CHF1? Czy wlew zbiornika na plyn do wspomagania jest jednoczesnie miejscem skad pobiera plyn nivomat czyli zawieszenie? Czy to ten sam zbiornik dla ukladu wspomagania i nivo?
Opublikowano (edytowane)
Po mojemu to raczej nie wolno zamieniać ATF na CHF1. Edytowane przez Peet
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

Absolutnie nie wolno pentozyny ( CHF ) mieszac z ATF 'em !! MEchanik lepiej do zupy niech sobie wleje ten ATF skoro napisów na zbiorniczkach czytac nie umie !!

Tak , do nivo i wspomagania jest ten sam zbiorniczek. A lejąc ATF tam gdzie ma byc CHF , rozwalisz sobie nivomaty :evil:

Opublikowano

wymieniaj tego ATF i to szybko ! ! !

musisz dokladnie spuscic wszystko z nivo. Zalej CHF 11 lub 7 s i pojedzij tak z 2 tygodnie, a nastepnie znowu wymien to wszytsko - chodzi o przeplukanie. Mozesz naprawde narobic sobie powaznych kosztow. W moim 750iL e32 "mechanik" zrobil to samo, dolal ATF do chf 11 s, :clap:

po szybkiej , dwukrotnej wyminie na czysty chf, obylo sie bez problemow.

ZMIEN MECHANIKA. ale najpeirw go porzadnie opie.....dol.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano (edytowane)
Mam e32, 750. Mechanik wlał plyn do wspomagania z oznaczeniem ATF. Na korku jest napisane CHF1. Czy mozna mieszac te plyny i dolewac teraz wlasciwego juz CHF1? Czy wlew zbiornika na plyn do wspomagania jest jednoczesnie miejscem skad pobiera plyn nivomat czyli zawieszenie? Czy to ten sam zbiornik dla ukladu wspomagania i nivo?

tak to ten sam zbironik wiec moze Ci siasc teraz dzieki geniuszowi mechanika :

nivo, pompa wspomagania kierownicy, wspomaganie hamulcow i jesli masz ASC lub ASC+T

Edytowane przez stones1

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
Witam Kolegow mam podobny problem Marek moze ty mi poradzisz co zrobic pzryprowadzilem Betke od niemiaszkow super stan i wypas ale nie wiem bo w mojej starej Babci byl atf czerwony ichodzilo i nivo i wspomaganie a w tej tez 750 z nivo jest jakies diabeltwo wlane o nieokreslonym kolorze aale czerwony napewno nie jest czy lepiej zmienic caly bo ciutku chce dolac jak wzilem na lyzeczke i na paierek wylwlem to ma raczej zolto zielonkawy odcien wyglada na LHM ale pewnosci nie mam co zrobic jak radzicie PZdr

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
bo ciutku chce dolac jak wzilem na lyzeczke i na paierek wylwlem to ma raczej zolto zielonkawy odcien wyglada na LHM ale pewnosci nie mam co zrobic jak radzicie PZdr
A masz jakąś naklejkę na korku?
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Niech ktos mi powie jak pozbyc sie tego ATF z ukladu zeby nalac CHF :modlitwa: Bo ten plyn nie jest przewidziany do wymiany i nie ma tam koreczka spustowego :worried:
Opublikowano
Njalepiej wysysarka pod cisnieniem :-) lub strzykawką

NIE NIE NIE NIE :nienie: bo zostanie wszytsko w przewodach od nivo. Trzeba znalezc przy tylnych kolach, miejsce gdzie mozna wykrecic przewod od nivo i najlepiej wyssac tam, albo po prostu spuscic z tych przewodow. Ale musisz wlasnie tam je zdjac, przy kolach inaczej nie wydostaniesz z nich i z tych kul od nivo, atf-u. Dlatego pozniej najlpiej wlac chf na jakies 1000 km zeby wyplukal reszte atf - u i znowu wymienic.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
Witam wlasnie u mnie nie ma Atf tylko cos w kolorze zoltawo zielonym a na korku nic nie ma co wlane ale Atf napewno to nie jest wiec mysle ze albo LHM albo CHf tylko nie wiem czy sa one mieszalne bo kolorek jest napewno raczej zoltawo zielony bo czerwony napewno nie Co to moze byc czy lepiej go sposcic i nalac swiezy Pzdr MIREK

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Kto wie ile tego CHF wchodzi do ukladu :?: :?: :?:
Opublikowano
:think: I jeszcze mam pytanie czy trzeba cos odpowietrzac po takiej wymianie plynu :?: :?:
Opublikowano