Skocz do zawartości

Jaki olej do mojej skrzyni AUTOMATYCZNEJ? [tu pytać]

<t>Jaki zalać olej do MOJEJ skrzyni 5HP18</t>  

147 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 482
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mam skrzynie a5s325z. Zielona naklejka. koncowka vin jg85195. powinienem zalac esso atf lt 71141. Mieszkam w Grecji i ten olej jest dostepny tylko w aso po 22 euro za litr. Moge wlac jakis inny olej. Ile oleju bede potrzebowal?
Opublikowano
Zanalazlem olej febi 14738 za 12 euro/litr. Ile tego oleju bede potrzebowal do wymiany (dynamicznej czyli odkrece wezyki przy chlodnicy oleju). Skrzynia zf a5s325z zielona naklejka
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam nie mam tabliczki na skrzyni została oderwana znalazłem tylko taki numer na skrzyni proszę o odpowiedź jaki olej wlać numer: 1056401176
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powiedzcie mi czy do 740i 1998 z przbiegiem 270000 w ktorym nigdy nie byl wymieniany opej w skrzyni biegowow jaki ooej mam lac? Flitr i uszczelka do wymiany to normalne bo tak mialem w skrzyni mercedesa w Jeepie CRD.

Czy ten olej Esso 71141. Tez bedzie dla mnie dobry?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

koledzy

auto e 36 316i m 43 compact

7 cyf winu AW02896

z dekodera wynika, że mam A4S 310R

na skrzyni mam zielona wlepkę z numerem części 83229407858

ktoś wie co to za olej?

wiem, że mam zalać olej zgodny z normą dexron III ale jest trochę tego na rynku.

i wiem, ze w ASO kupię ten olej bez problemu ale.... tak z ciekawości może ktoś wymieniał na inny i wie jaki można wlać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koledzy

auto e 36 316i m 43 compact

7 cyf winu AW02896

z dekodera wynika, że mam A4S 310R

na skrzyni mam zielona wlepkę z numerem części 83229407858

ktoś wie co to za olej?

wiem, że mam zalać olej zgodny z normą dexron III ale jest trochę tego na rynku.

i wiem, ze w ASO kupię ten olej bez problemu ale.... tak z ciekawości może ktoś wymieniał na inny i wie jaki można wlać

Do twojej skrzyni idzie olej SWAG o numerze 30 91 4738 lub FEBI nr. F14738 (dobrany na podstawie numeru ze skrzyni) http://fims.bazarek.pl/opis/id,3205542/from,nokaut/?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2012-11&utm_content=3205542#nclid=cfa3ee15c7802c645015eb83bc5351f3

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam autko e91 320d 2006r przebieg 180kk nie znam historii wymiany oleju w skrzyni automat. nr win-KZ04311

z real OEM wynika ze skrzynia to GA6HP19Z chciałem na dniach wymienić olej podpowiedzcie prosze tylko na jaki :duh:

czy ten bedzie ok? http://7er.pl/showthread.php/16628-Olej-RAVENOL-ATF-6HP-Fluid-do-skrzyni-6HP26

Człowiek uczy się przez całe życie i głupi umiera
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jest to skrzynia GM 4L30E, występująca w OMEGA, ISUZU i coś tam jeszcze. Leje się do niej olej ATF3,DEXRON3. Spuszcza się olej z dużej misy,następnie się ją odkręca,wymienia się filtr oleju znajdujący się pod tą misą, odkręca się też mała misę i wylewa się z niej stary olej i nalewa nowy.
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Serdecznie,

chciałem się zapytać jaki olej wlać do swojej skrzyni. Mój vin: WBAGF21060DF68849. Na skrzyni jest oznaczenie 5HP18, nr.0235857. Tabliczka była czarna. Pozdrawiam.

edit: Czy któryś z tych może:

http://allegro.pl/olej-przekladniowy-elfmatic-g3-dexron-iii-5-litrow-i3386525142.html

http://allegro.pl/carlube-atf-q3-dexron-iii-4-55l-i3408107546.html

http://allegro.pl/valvoline-maxlife-atf-dexron-iie-iii-iiih-vi-atf-3-i3421352292.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cześć link który wkleiłeś prowadzi do mojego sklepu na allegro , miska pasuje do twojego auta , olej Ravenol lub ori ZF , zajmuje się też wymianami, zniżki dla forumowiczów
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Potrzebuję oleju do skrzyni 5hp24 ,z tego co wiem to ma tam iść olej Esso LT71141 ,ktoś wie gdzie mogę dostać taki olej ,może ktoś z forum sprzedaje ??

Opublikowano

witam kolejny zielony w temacie, chciałbym skonsultować z wami olej jaki zakupiłem otóż jestem szczęśliwym posiadaczem e36 320iA

na skrzyni posiadam czarna tabliczkę z końcówka (072) a vin to(ja56632) będę bardzo wdzięczny bo widzę ze są tu życzliwi ludzie, z góry wielkie dzięki A olej jaki zakupiłem to Mobil atf 320

Opublikowano
Cześć olej do twojej skrzyni w tym wypadku MOBIL to ATF 220 czyli minerał a zakupiłeś syntetyk sprawdzone po VINIE

witam wielkie dziekiale mobil atf220 to klasa d2 a czarna tabliczka nie ma znaczenia, pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich, jestem nowa na forum ale od dawna je czytam w celach edukacyjnych hehe :D

Kupiłam nową skrzynię do której muszę dokupić olej. Jest to skrzynia 5HP-18 1056-0000-95, zielona tabliczka. Z tego co udało mi się wyczytać powinnam kupić olej Esso LT 71141, szukałam takiego oleju na allegro i znalazłam pod nazwą Mobil ATF LT 71141.

Tu daję link do aukcji http://allegro.pl/mobil-atf-lt-71141-10l-esso-legionowo-warszawa-i3937540881.html

Czy taki olej powinnam kupić? Czy jest to jakiś odpowiednik?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mobil zastąpił olej Esso i jest to ten sam olej z tym że teraz jest pod marką Mobil, link prowadzi do naszego sklepu a zamówienia przez forum są z rabatem 3%, mamy również filtry i uszczelki do tych skrzyń
Opublikowano
Mobil zastąpił olej Esso i jest to ten sam olej z tym że teraz jest pod marką Mobil, link prowadzi do naszego sklepu a zamówienia przez forum są z rabatem 3%, mamy również filtry i uszczelki do tych skrzyń

Dziękuję za odpowiedź. Czyli śmiało mogę kupować ten olej. Mogę prosić jeszcze o link do filtra oraz uszczelki, bo nie znalazłam ich u tego sprzedawcy?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem jednak będzie na pewno olej DEXRON III.

Używałem go w swoim warsztacie około 5 lat i nikt nigdy nie miał żadnych zastrzeżeń co do tego.

Kiedyś inne używałem i oczywiście też były dobre,ale ten którego podałem,patrząc jak często do mnie ludzie przyjeżdżają jest na dłuższy okres.

Cena teoretycznie jest ta sama,więc gdybym miał na Twoim miejscu wybierać.. wybrałbym DEXRON III