Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pacjent m47 320d wtryski były do wymiany na 1 korekty były ponad 5.0 po wymianie tak wyglądają.zostaly wszystkie wymienione.

https://drive.google.com/file/d/1Gs9nUtD-C1gb2sr0Swj3cvNvQptjvEbZ/view?usp=drivesdk

Wtryski niby przez Boscha na oryginalnych częściach robione.

Nie są te korekty już za wysokie?

Temperatura silnika była tu już 90 stopni

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
masz wydruki z tej regeneracji? bo albo wtryski źle zregenerowane albo coś się dzieje na cylindrach
Opublikowano

Bede w poniedzialek o Rapport pytal.

Kto wstawial z klubowiczow regenerowane wtryski i moglby pokazac korekty?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj zamienić 1 z 4 i zobaczysz czy jest poprawa

Regenerowane powinny mieć korekty ~0.5-1.0 mg

Opublikowano

Tak wyglada korekcja przy 130kmh i 2300 obrotow.

Te korekty powinny jeszcze blizej zera dobijac a jest odwrotnie.

Czy sie myle?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
lepiej nie jeźdź tym autem w takim stanie, oddaj jeszcze raz te wtryski do firmy która je regenerowała a przy okazji zmierz kompresję na cylindrach
Opublikowano

Przed oddaniem auta regeneracja pdf była po ok 600-800km

Teraz te same warunki już po 100 km było tyle sadzy co po 600km i pdf zacza się wypalac.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I stało się przed świętami jechałem do domu po pracy 200kmh nagle spadek mocy auto zgasło nie odpalilo. Laweta na warsztat. Stwierdzili że padł dopiero co osadzony wtryski.

Do dziś auto nie gotowe dzwoniłem dziś przez wtrysk pomoc sie tłok upalil. Czekają na opinie kogoś tam. I zielone światło że ubezpieczalnia firmy która robiła wtrysk pokryje szkodę.

Dlaczego tak się stało?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtrysk lał paliwo a tłok się uszkodził od temperatury. Przecież reloop Co pisał żeby tym nie jeździć. Korekcja pod obciążeniem była na maks na - na 4 cylindrze i niech zgadnę to właśnie 4 cylinder jest uszkodzony?
3A0jS9b.png
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Znow mialem wymiane 1 wtryskiwacza.

1 zostal zmieniony. Jak polazalem wartosci powiedzieli mi w warsztacie ze 1ma najlepsze wartosci. Zgadza sie?

Kto potwierdzi kto zaprzeczy?

Opublikowano
Nigdy nie regenerował bym swoich wtryskiwaczy to już lepiej założyć używane, jak były pierwsze wersje jeszcze pompy sekcyjne lub rotacyjne to sam regenerowałem wtryski ale te obecne to może ze dwie firmy w polsce robią.W nowych czas wtrysku reguluje cewka albo stos piazo. żeby to zmierzyć to naprawdę trzeba mieć maszyny.Większość regeneruje poprzez wymianę końcówki oraz czyści wtrysk i myśli że zregenerował skutki takiej regeneracji są tragiczne między innymi wypalenie tłoka.
Opublikowano

To jakiś "KOSMOS!".

Zbyt mało danych podałeś, być może to "tacy fachowcy", którzy Ci te wtryski robili?

Obecnie w Polsce jest kilka warsztatów regenerujących wtryskiwacze. Nie tak dawno jeszcze była opinia,że tych wtryskiwaczy zregenerować się nie da.

Pozdrawiam

ZYGI

I stało się przed świętami jechałem do domu po pracy 200kmh nagle spadek mocy auto zgasło nie odpalilo. Laweta na warsztat. Stwierdzili że padł dopiero co osadzony wtryski.

Do dziś auto nie gotowe dzwoniłem dziś przez wtrysk pomoc sie tłok upalil. Czekają na opinie kogoś tam. I zielone światło że ubezpieczalnia firmy która robiła wtrysk pokryje szkodę.

Dlaczego tak się stało?

ZYGI-BMW