Skocz do zawartości

BMW e39, spotkanie się zaworów wydechowych z tłokami POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
HEJ potrzebuje pomocy a gdzie jej szukać jak nie u najlepszych fanów marki. Stała się rzecz dziwna (a może nie) spotkały się zawory z tłokami, ale tylko te wydechowe(wszystkie) . Rozrząd nie przestawiony, jaka tego przyczyna. Gdzie szukać usterki ?? a moje BMW to e39 2,5 na podwójnym vanosie. Z góry dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeżeli nie rozrząd, to jakiś mistrz kierownicy po dociągnięciu pod czerwone pole na czwartym biegu zamiast piątego ładuje trójkę i tak się to kończy. Nie jesteś pierwszy :D

i nie ostatni :D .

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
czyli tak gdyby była taka sytuacja ze ta redukcja wpadła, to w takim razie remont głowicy zakładamy i jazda czy dobrze myślę ??
Opublikowano
Pożyczyłem auto młodszemu bratu (18lat) i wtedy to się stało. Nie powiązałam faktów, teraz jeszcze musi się przyznać, ale jeśli tak by się stało, coś oprócz głowicy sprawdzać ??
Opublikowano
Głowica splanowana, zawory wymienione tu już finito dziś odbieram. Tłoki ok czyli co składam jadę i nie pożyczam młodszemu bratu