Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, od jakiegoś czasu zmagam się z zapowietrzaniem się układu. Sprawa wygląda tak, że auto póki jedzie bez problemu trzyma temperaturę, przy zatrzymywaniu się lub dłuższym postoju na jałowym temperatura leci szybko do góry. Mam lpg. Jestem po zmianie chłodnicy. Gdzie jeszcze układ może łapać powietrze? W planach mam wymianę termostatu, czy może coś innego w pierwszej kolejności?

Pozdrawiam

Opublikowano
Dodam, że na postoju jeśli ustawię ogrzewanie na 32C to temperatura jest na prawidłowym poziomie, nawet jeśli na kratce ustawione na zimne.
Opublikowano

Hej,

Termostat puszcza? Czy przewody dolne chłodnicy są gorące po jeździe czy zimne? To normalne, że podczas jazdy jest ok bo pęd powietrza chłodzi w temperaturach jakie są teraz. Jak będzie cieplej to już może nie być dobrze :P Używasz klimy? Po pierwsze sprawdziłbym:

- wisko - ono powinno chłodzić na postoju,

- termostat czy puszcza,

- wiatrak elektryczny - czy działa - włącza się na postoju jak temperatura rośnie a wisko nie wyrabia.

Pzdr

misiuto

Opublikowano
Na odpowietrzonym puszcza na pewno, węże gorące. Po dłuższej trasie nie przełącza od razu na gaz. Zamówiłem nową pompę i termostat, reduktor rozkręcałem w zeszłym roku, membrana była jak nowa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Układ masz szczelny czy dolewasz płyn? Masz wisko?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie dolewam, ale układ szczelny nie jest, bo łapie powietrze. Wisko póki układ odpowietrzony działa, później już nie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To szukaj nieszczelności, zwróć uwagę na reduktor, może przy nim coś się dzieje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.