Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z autem .Auto nie wchodzi w stan uśpienia po zamknięciu palą się cały czas kontrolki np.na skrzyni biegów (automat) i słychać z niej takie bzyczenie jakby dźwięk przewodzenia prądu.Ciagle mi sie resetuje czas.Mam nowy akumulator a wystarczy że auto postoi kilka dni bez odpalenia i już akumulator rozładowany czasem do tego stopnia że nie mogę otworzyć drzwi pilotem i bagażnika kontrolki się świeca dalej.Kiedys po naladowniu akumulatora i odpaleniu wyskoczyła kontrolka poduszki i pasów.Podczas jazdy i mocniejszym wciśnięciu gazu zapala się check engine ale nie zawsze.Mechanik po podpieciu komputera stwierdził cze to czujnik polozenia walka rozrzadu i bezpiecznik klemy akumulatora wyczytałam że to ta klema pirotechniczna .Z tą klema mam jechać do elektryka ale nie mam jak narazie kiedy przez prace bo do konkretnego najbliższego mam 70km.Po mimo tego jeździłam do pracy nim caly tydzien zauważyłam że jak ruszam ze skrzyżowania to podczas skrecania zarzuca mi tyłem coś w stylu jakby wpadł w poślizg bądź Koła nie trzymały się wogole drogi.wczoraj po jego 2 dniowym postoju po odpaleniu desce pojawiła się choinka:

- Ludzik zapiety pasem

-ludzik z wywalona poduszka

-auto na podnosniku

-ręczny hamulec lub poziom płynu nie wiem co to znaczy -abs

-check engine

-kierownica z kludka

-trójkąt otoczony z strzałkom w środku tego trójkąta

wykrzyknik i obok tego duzy wykrzyknik

-niski poziom ciśnienia w oponach

-dtc

-kontrolka żarówki wykrzyknikiem Ale wszystkie są sprawne

Włączyły mi się raz też same wycieraczki nie dalo sie ich wylaczyc dopiero po wyciągnięciu pilota ustały. Czy to zaczęło wariowac o tą kleme ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszukaj na forum, na pewno przyczyną co najmniej części problemów są czujniki ABS lub ich koronki.
3A0jS9b.png