Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W mojej bmw e 61 nie mogę otworzyć klapy bagaznika ani szyby jak awaryjnie otworzyc zamek? przy nacisnieciu guzika od klapy slychac silniczek i nic dalej zamkniete.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do klapy masz albo "cypelek" pod zaślepką w miejscu zamku lub ciegno w miejscu trujkata

Aby otworzyć szybę musisz odkręcić wszystkie śrubki od dolnej obudowy klapy i spróbować dojść do awaryjnego otwierania szyby

Schematy raczej dużo Ci nie pomogło bo w 99% przypadków jest pekniety kabel lub uszkodzony przycisk

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

otworzyłem awaryjnie klapę tym cyplem i po otwarciu widzę ze gdy nacisnę przycisk na klapie to mi się obraca ten rygiel umiejscowiony w bagażniku czyli chyba przyciska działa skoro obraca tym ryglem.

Tylko czy jest tutaj możliwe jakieś mechaniczne uszkodzenie skoro tym cyplem mogę otworzyć a włącznikiem nie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odpycha się klapa czy nie?

Może masz uszkodzony softclose albo przekaznik się spalił K207

Screenshot_20190403_151438.jpg

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

co znaczy odpycha się? po nacisnieciu przycisku przyciaga sie do karoseri i nic wiecej tak jakby była zachaczona i nie chce puścić

jeśli byłby zepsuty to taki bedzie efekt? jak go sprawdzić???

jutro wrzuce filmik jak to dziala

Opublikowano

oto film przedstawiajacy problem: po nacisnieciu przycisku slychac silnik ktory obraca trzpieniem na karoseri ale nie otwiera sie klapa. Dlaczego?

Bmw e61 nie otwiera klapy ani szyby mimo że słychać silniczek po nacisnieciu przycisku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Wymienilem wiazki z prawej strony i klapa zaczęła się otwierać ale niestety nie działają światła na klapie. Która z wiązek jest odpowiedzialna za światła w tylnej klapie?

Opublikowano
Działa tylko wewnętrzne oświetlenie klapy te czerwone podświetlenie i tablicy rejestracyjnej.Poza tymi dwoma na klapie nic się nie świeci niestety a przegląd mi się zbliża i muszę to ogarnąć. Szukalem ale nie mogę wychaczyc w schematach rozpiski która wiązka za co jest odpowiedzialna w klapie i najlepiej jakie przewody.Z Gory dzięki za pomoc
Opublikowano
Mam tez uciete przez ostatniego "fachowca"przewody od podgrzewania szyby gdzie szukac tego odcietego przewodu bo mam uciete przy samej kostce a nigdzie nie wisi jego drugi koniec?
Opublikowano
to moze inaczej gdzie jest wtyk od podgrzewania szyby a gdzie od tego włącznika do otwarcia szyby w klapie? te przewody pewnie są od jednego abo drugiego