Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam padnięty moduł frm2, kupiłem nowy i chcę go zakodować. Szperałem po forum ale nie udało mi się znaleźć żadnego poradnika, czy ktoś jest w stanie łopatologicznie wytłumaczyc krok po kroku co trzeba zrobić. Posiadam kabel i programy potrzebne do kodowania ale nie jestem w stanie ich rozgryźć.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poradników jest mnóstwo, wystarczy przekodować pustym manem.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Trzeba mieć dcan + w pełni działający ncs, wczytujesz wyposażenie z CAS i kodujesz pustym manem jak kolega napisał.

Mógłbyś jeszcze zapisać oryginalny vin i wyposażenie do FRM, aby było książkowo.

Opublikowano
Dobra znalazłem jak przekodować moduł ale mam jeszcze pytanie. Czy jak zczytam wyposażenie ze starego modułu to mam go odpiąć na zapłonie żeby nie stracic połączenia miedzy NCSem a samochodem i podpiąc nowy moduł czy jakoś inaczej to się pdbywa?
Opublikowano
Walczyłem dzis z tym modułem i oczywiście poległem. Generalnie moduł zmieniłem dlatego, że nie otwierała mi sie szyba kierowcy, wszystko wskazuje na to, że to wina modułu. Zakodowałem nowy moduł, poprawnie wczytały się ustawienia świateł ale szyba nie działa nadal. Każdy wątek z frm na forum dotyczy świateł, nic związanego z szybą nie znalazłem dlatego rozkładam ręce i licze, że jakaś dobra dusza mi pomoże. Gdzieś coś wyczytałem, że w tym module zapisują się błedy, czy ja musze je skasować i zakodować jeszcze raz moduł?
Opublikowano
Czy jest możliwe zakodowanie szyby manualnie? Wymieniłem silniczek i szyba się z automatu podnosi i opuszcza 10 cm w dół. Są to drzwi lewy tył e90 2007 r