Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie dostalem pismo z BMW ze wykryto usterke po vinie i mam podjechac do nich celem naprawy ale nie wiem dokladnie co chca wymieniac podobno jakies kable .Pytam bo tu u mnie jest jeden servis bmw ale ma zla renome i chcialem sie dowiedziec dokladnie najlepiej nr.czesci co beda wymieniac bo chcialem je pomarkerowac zeby nie robili mnie w bambuko.Dzieki za odpowiedzi a to nr. tej akcij servisowej co mi przyslali 0061770400 . 0061760300

Ok juz wszystko jasne zamykam temat.Chodzi o taki krotki przewod od aku do zlaczki pierwszej podobno zle zarobione byly i moglo to powodowac nie odpalanie auta lub wylaczenie go podczas jazdy niezle mozna by bylo wyleciec z drogi przy takim problemie.To nr.czesci ktora wymieniaja 61 12 9 312 133.Pozdrawiam

Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano

https://www.drive2.ru/l/510110724199023223/

Jeżeli to ta usterka to kabel jest pomiędzy modułem z bezpiecznikami za schowkiem pasażera, a złączką pod tapicerką w okolicach przedniego progu. Nie trzeba go wymieniać jeżeli się nie urwał i nie przetarł. Wystarczy prasą z kamieniami do przewodów 35 mm2 zacisnąć jeszcze raz końcówki, warto dołożyć koszulki termokurczliwe na końcach. Włożenie przewodu w peszel nie zaszkodzi.

KONIECZNIE trzeba ten przewód przymocować do nadwozia, aby nie drgał i o nic nie obcierał. Może być trytytkami.

Przed majstrowaniem koniecznie odłączamy klemę plusową z aku.

Praskę taką zazwyczaj mają zakłady naprawiające/regenerujące wyciągarki do samochodów terenowych, firmy naprawiające/dozbrajające samochody terenowe, czasem firmy regenerujące alternatory lub rozruszniki, firmy naprawiające ciężarówki, warsztaty samochodowe raczej odpadają. Można też pogadać z kimś kto pracuje w energetyce, np naprawiają lub budują linie energetyczne. Zwykły elektryk takiej prasy też raczej nie potrzebuje. Praska taka kosztuje około 200 zł, więc zakup do jednej naprawy jest zupełnie nieopłacalny.

Opublikowano
Ale to co mi robia to jest za free bo z ich winy i podobno 300.000 tys aut.1,2,3 ,x5,x6. Takze wystarczy podac vin w Bmw i sprawdzic akcja trwa do 30 czerwca.
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj