Skocz do zawartości

Niedziałające funkcję BMW 3 G20

kubiba

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

dostrzegacie w Waszych autach jakieś niedziałające funkcje, a które BMW obiecywało.

Ja na dzień dzisiejszy:

- automate my habits,

- connected command,

- 3D remote view

Będę wdzięczny za spostrzeżenia.

[Edit)

Już działają.

Edytowane przez kubiba

Aplikacja bmw Connected nie aktualizuje mi danych typu: lokalizacja samochodu, stan zbiornika paliwa i ile można na nim przejechać, prawdziwy stan zamknięcia samochodu itp... oraz remote 3D

W g31 aplikacja chodzi poprawnie.

Wam również aplikacja nie działa? Stworzyłem konto, dodałem auto po nr vin...

EDIT: mój błąd, wyłączyłem sobie obsługę opcji internetowych w samochodzie :D Teraz wszystko ładnie działa

Edytowane przez SzakaLx9

• 6 miesięcy temu...

Witam, moze troszkę nie na temat ale nie chce zakładać nowego wątku.

Przy przebiegu 18.000km miałem wymianę tylnich klocków w serwisie. Z przodu jeszcze ponad połowa.

Wg Panów z serwisu to nic nadzwyczajnego ze z tylu hamulce szybciej sie zużyły i wystawiono fakture. Czy to nie jest tak ze gwarancja na klocki jest do 20.000km i takie przypadki powinny podlegać gwarancji? Ktoś wie?

http://www.bmw.com/com/en/_common/shared/img/id_moduls.png

dzięki za odpowiedzi

jako ciekawostke dodam, że samochód stał na serwisie 30 dni bo podczas wgrywania nowego oprogramowania (akcja serwisowa) samochód "umarł", przyjeżdżali z centrali bo sobie nie dawali rady.

a dziś jak gdyby nigdy nic jadę z zapiętymi pasami i nagle gong żebym je zapiął, zgaszenie i odpalenie samochodu nic nie daje, pewnie znów czeka mnie serwis, aż sie boje. :duh: :duh:

http://www.bmw.com/com/en/_common/shared/img/id_moduls.png

A masz jakiś zaufany warsztat, do którego nawet seicentem jeździłeś?

Przecież auto to nie prom kosmiczny.

Ludzie!

Potrzebny podnośnik, narzędzia i chęci.

:roll:

:wink:

To mi przypomina bekę z jednego kolesia, który przyjechał sprowadzonym z Francji 10 letnim A4 i pyta zgomadzonych, czy maja specjalne wkręty do podkładek pod tablice a le takie francuskie.

Ja pier.... :duh:

:mrgreen:

Macie jakieś sprawdzone serwisy w Warszawie do wymiany klocków etc.?:)
Jak lubisz wysoki standard obsługi i umiarkowane ceny to polecam http://www.jdl-performance.com/serwis Za wymianę klocków na jednej osi płaciłem 50zl jakis rok temu.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

• Zasłużeni forumowicze
Macie jakieś sprawdzone serwisy w Warszawie do wymiany klocków etc.?:)
Jak lubisz wysoki standard obsługi i umiarkowane ceny to polecam http://www.jdl-performance.com/serwis Za wymianę klocków na jednej osi płaciłem 50zl jakis rok temu.

Kwota za wymianę naprawdę zasługuje na Luxury

Panowie serwis układu hamulcowego to nie tylko wymiana samych klocków.

Za 50,- to mechanik rzeczywiście wymieni klocki.....A co z resztą , która odpowiada za sprawność i żywotność zacisku hamulcowego...???

Myślę że jak obejrzycie sobie kilka dobrych i sprawdzonych filmików z YouTube to będziecie wiedzieli na czym to polega. No i ile czasu zajmuje.

Jeśli macie to gdzieś a auto za niedługi czas pójdzie do żyda to ok.... tyle to ten zacisk wytrzyma, niech następny właściciel się martwi.

Kolega FUX dobrze pisze,że jest to prosta czynność do zrobienia. Jeśli wam się nie chce albo nie macie miejsca czy narzędzi to oddajcie to do dobrego warsztatu . Kwota powinna być taka sama jak dla większości marek ponieważ to wszystko praktycznie jest takie samo.

Ja taki serwis zacisków robię sam i robiłem też u znajomych ,którzy serwisowali auta w różnych miejscach. Powiem ci ,że to różnie wyglądało ,ale napewno nie tak jak ja bym sobie tego życzył....

Cudowny pomysł z wymianą klocków samemu by zaoszczędzić kilka złotych i dodatkowo zarobić na znajomych bo przecież ja się znam najlepiej. Panowie macie auta za niemałe pieniądze i guzik powinno mnie to obchodzic gdzie i jak wymienicie swoje części lub klepiecie swoje 4 kółka, ale zalozcie swoj temat, a nie wylewacie swoje zale, ze serwis BMW jest drogi, do dupy etc z czegos musza życ bo to biznes i ja np jestem zadowolony.

Klocki to to samo co piore wycieraczek? Stary, mam nadzieje, ze jezdzisz polnymi drogami i hamujesz nogami bo w sumie w ogole po co klocki i ich fachowa wymiana :mad2: :duh:

Sorry za offtop, ale nie mogłem sie powstrzymac czytajac te bredzenie...

Temat dotyczy funkcji, które nie działaja w 3er!

• Zasłużeni forumowicze
Cudowny pomysł z wymianą klocków samemu by zaoszczędzić kilka złotych i dodatkowo zarobić na znajomych bo przecież ja się znam najlepiej. Panowie macie auta za niemałe pieniądze i guzik powinno mnie to obchodzic gdzie i jak wymienicie swoje części lub klepiecie swoje 4 kółka, ale zalozcie swoj temat, a nie wylewacie swoje zale, ze serwis BMW jest drogi, do dupy etc z czegos musza życ bo to biznes i ja np jestem zadowolony.

Klocki to to samo co piore wycieraczek? Stary, mam nadzieje, ze jezdzisz polnymi drogami i hamujesz nogami bo w sumie w ogole po co klocki i ich fachowa wymiana :mad2: :duh:

Sorry za offtop, ale nie mogłem sie powstrzymac czytajac te bredzenie...

Temat dotyczy funkcji, które nie działaja w 3er!

Kolego dala ciebie jest to kilka złotych dla większości tydzień życia

Rzeczywiście , temat zboczył z toru ale forum jest po to aby dzielić się swoją wiedzą z tymi którzy oczekują tego .

Z twojej wypowiedzi wynika , że ty jej nie potrzebujesz tak więc nie musisz tracić swojego cennego czasu na prowadzenie dyskusji.

Są tu też osoby ,które śpią na pieniążkach ale grzebanie przy swoim aucie sprawia im wielką frajdę , nazywamy to HOBBY.

Używasz też twierdzenia ,że warto by było wspierać kolegów ,którzy zarabiają na życie naprawiając auta. Święta prawda.

Tylko dlaczego ty chcą kupić auto szukałeś rabatu......????

Pozdrawiam .... :cool2:

Ps.......pieron82

Wiesz co.....?????......każdy z nas ma większą rację. Ja wolałbym mieć w kieszeni te 480,- ziko i powiem ci szczerze , że na tydzień życia by mi starczyło.Kolejna sprawa......nie wiem czy się ze mną zgodzisz , ale ja najbardziej ufam sobie . Jak coś robię to wiem ,że coś zostało zrobione porządnie. Odnoszę wrażenie ,że ty nic nie robisz przy swojej laleczce i nie piszę tego aby w jaki kolwiek sposób naśmiewać się z Ciebie ponieważ kupić sobie zestaw kluczy za 150,- to nie jest mega wydatek.Praca przy aucie mnie nie męczy ,jest po prostu dla mnie przyjemnością. Wiedzę na ten temat czerpie rzeczywiście z YouTube ale i z fachowej literatury....

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/

Kupuję oryginalne podzespoły lub zamienniki produkowane przez firmy ,które wykonują je na pierwszy montaż.

Smary ,również odpowiednie , spełniające normy BMW.

Jeśli prześledzisz instrukcje BMW to wyczytasz z niej nawet jakiej siły musisz użyć aby nie przekręcić lub osłabić śruby/nakrętki.

Jeśli chcesz to mogę podesłać ci instruje co należy zrobić przy okazji wymiany klocków czy tarcz hamulcowych. Z tą wiedzą pojedziesz na wymianę jakiegoś z tych elementów i spytasz mechanika co on wykona w czasie tych czynności. W 99% wykonają podstawowe czynności.......o kolejnych które wypunktowane są w instrukcji wykona dopiero wtedy gdy do nich przyjedziesz na reklamacje , bo wymiana na nowe tarcze nie pomogła.

Piszesz też o fachowej wiedzy.......wiesz co ???..... są mechanicy którzy mają mega wiedzę ale w autoryzowanych serwisach jest ich bardzo mało. Tacy fachowcy uciekają z ASO i otwierają własne interesy....

Edytowane przez Burza1234

Super, ale opowiadanie, ze mozna to zrobic samemu korzystajac np z youtuba to jest troche slabe. Nie zycze ani Tobie ani nikomu by takie auto, przy okazji zle dokreconego kola, zle zamontowanych hamulcow etc mialo nieodwracalne skutki. Mozna robic takie rzeczy w warsztatach, ktore maja sprzet, ale najwazniejsze aby mieli wiedze i doswiadczenie. Jak kogos stac na auto, niewazne jakie i za ile to chyba raz na jakis czas te 50-100 pln moze „odzalowac” chyba, ze sie myle...btw w BMW skasowali mnie za wymiane klockow i tarcz na obydwu osiach 480pln po dwoch latach i przebiegu okolo 50kkm. Nie opowiadaj wiec glupot o tygodniu zycia bo to 0,66 GROSZY dziennie do odkladania prze dwa lata!!!

Czytaj tez ze zrozumieniem poprzednie posty forumowiczow i ich rozterki, a nie wyjezdzszasz, ze jak do zyda to mam to w dupie bo to typowe myslenie janusza biznesu. Kazde auto, ktore do tej pory sprzedawalem bylo w 100% sprawne i co najwazniejsze bezpieczne!!! Dla spokojnego sumienia i chocby dlatego, ze moge jes kiedys spotkac na drodze, a nie w rowie narazajc zdrowie i zycie innych.

Co do ostatniej czesci nie wypowiadam sie bo to chyba jest zbedne i troche inna skala o ile jestes w stanie to zrozumiec, a wierze, ze tak :cool2:

Paradna ta dyskusja. ASO i profesjonalizm to jak porównanie obecnych rządów z prawem.

Śmiech.

:mrgreen:

Serwisy z marmurami, które nie potrafią geometrii 3 razy ustawić a robi to OSKP za 100 złotych.

PROFESJONALNIE, pokazując, że ASO jeszcze "nie naumiło się".

Regulacja hamulca ręcznego 2 razy spartolona. Raz smród, drugi luz.

Efekt, przeciągnięcie mechanizmu.

Pisałem o tym, nie warto powtarzać.

Uwaga, to ASO wchodzi obecnie w skład stajni Pasierbskiego w Długołęce.

M. in. BMW.

Pytania?