Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Mam w swoim aucie wykupioną usługę RTTI. Jestem z Trójmiasta. Ostatnio zauważyłem (od około 1 miesiąca), że spore obszary (w tym główne drogi w mieście) przestały być obejmowane tą usługą. System nie pokazuje na nich natężenia ruchu. Czy w innych miatach macie podobną sytuację.

Co tym razem nam "funduje" BMW, może Ktoś coś o tym wie?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Mam to u siebie wykupione I będę w Trójmieście w przyszłym tygodniu to ci napiszę. A tak przy okazji... Którą wersję map macie w swoich samochodach? U mnie pokazuje że najnowsza to 2018-01 i moim zdaniem to jakaś kpina że płacąc za aktualizacje map dostaje wersję sprzed roku.
Opublikowano
Mam to u siebie wykupione I będę w Trójmieście w przyszłym tygodniu to ci napiszę. A tak przy okazji... Którą wersję map macie w swoich samochodach? U mnie pokazuje że najnowsza to 2018-01 i moim zdaniem to jakaś kpina że płacąc za aktualizacje map dostaje wersję sprzed roku.

Ja w Irlandii juz pod koniec roku 2018 mialem druga aktualizacje i mam 2018-02 a co do RTTI to chodzi tu w Irlandii bezblednie.wiadomo kraj mniejszy do ogarniecia hahaha ale spisuje sie to wysmienicie w calym kraju wszystkie info perfekcyjnie podane

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2019-1 mam. i taka jest najnowsza.

Niekoniecznie.

Wszystko zależy od tego jaką ma się wersję navi. Bez podania jaka to navi, takie licytowanie się jest bez sensu.

Np. w mapach Route nie ma nic nowszego niż 2018-1.

Opublikowano

Mam własnie navi route więc zagadka rozwiązana... ale RTTI działa. Orientuje się ktoś czy dostanie to cos w końcu aktualizacje?

EDIT:

Wlasnie dostalem maila od BMW:

Good afternoon Piotr

Thanks for your email regarding the Map Updates for your vehicle.

Our Map Updates go off of the Navigation package on the vehicle, our Entry Navigation unit does receive an update during quarter one of the year typically. We’re aware that at the moment some vehicles do not have this available to them, and we’re working on this to ensure you receive the update soon.

We are expecting it to be available by the end of April across all models.

I do hope this helps and If there’s anything else I can help you with in the meantime, please get in touch.

Kind regards

Ieuan

BMW ConnectedDrive

BMW Group

United Kingdom

EDIT 2:

Po tygodniu z RTTI nie tylko w Trójmieście stwierdzam że usługa obejmuje właściwie tylko główne drogi i to nie wszystkie.