Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kusisz tymi tarczami :lol: Chyba również zainteresuję się tym modem do swojej, wyszło super :cool2:
  • Odpowiedzi 286
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak jak napisał kolega Aditonie. ten gość wysyła jedynie tarczki takie jakie się chce mieć. a całą resztę to już sobie samemu trzeba ogarnąć.
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

a kysz zimo, witaj wiosno :lol:

jakiś czas temu zaobserwowałem drgania na kierownicy przy hamowaniu najczęściej w przedziale 120-80 km/h. co dziwne pojawiało się to na rozgrzanych hamulcach... no więc wybrałem opcję nowych tarcz. wleciały tarcze BREMBO 09.C394.13. takie jak BMW sprzedaje jako tarcze Performance. klocki nie wymagały wymiany,więc zostały.

wjywCfD.jpg

Msgeec0.jpg

FF7vRxY.jpg

na jesień zarysowałem rant felgi,a że nie podobały mi się te polerowane fronty to zimę wykorzystałem na pomalowanie całości na grafitowy mat:

MnVNwKc.jpg

Y1f56E1.jpg

Na dzień dzisiejszy auto prezentuje się jak poniżej. Wyleciały pomarańczowe elementy z nerek,folia z halogenów, a pomarańczowe kierunkowskazy zostały wymienione na dymione. Za tydzień serwis olejowy z wymianą płynu hamulcowego i wspomagania.

mb1d3Ew.jpg

siI6wc0.jpg

tCpwtAA.jpg

s4IiAmD.jpg

IfGXaMg.jpg

Edytowane przez kulfon3
Opublikowano
haha, dobre z tym golfikiem :D :D myślę,że jakby były w jednolitym kolorze to by to lepiej wyglądało.

Nie ma już Golfika i jest ślicznie. Wszystkie zmiany wizualne na plus! :cool2:

Opublikowano
Noo teraz jest ogień :cool2: średnio podobał mi się wcześniej kolor felg i te pomarańczowe wstawki. Teraz fajnie to wszystko się komponuje i zaciski ładnie się wybiją na tle ciemnych kolorów auta i kół :norty: Też planuję montować u siebie te tarcze jak mój przód będzie nadawać się do wymiany więc informuj za jakiś czas jak się sprawują :wink:
Opublikowano

Tarcze pierwsza klasa ............ ale zostawiać stare klocki :| .

Do nowych tarcz zawsze powinno się montować nowe klocki hamulcowe.

Szkoda, że takie praktyki zaczynają być popularne .... tym bardziej w galeriach ........... i kolejne osoby mogą podpatrywać i powielać takie rozwiązanie :| .

Wizualnie faktycznie bardziej dostojnie wygląda :) .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma już Golfika i jest ślicznie. Wszystkie zmiany wizualne na plus! :cool2:

Dzięki! U Ciebie też się dzieje :cool2:

Bardzo dobry ruch....autko odmłodniało :cool2: ,teraz jeszcze te spreżyny bo Ci zardzewieja w tej sypialni :wink: Apropo u mnie zima wrociła :?

Dzięki! No zobaczymy z tymi springami. We Wrocławiu to niewskazane... :P Jak chcesz to mój zimowy setup na sprzedaż,tyle,że Twoje heble się nie zmieszczą ;)

Bardzo dobry ruch z usunięciem pomarańczowych dodatków. :cool2:
Noo teraz jest ogień :cool2: średnio podobał mi się wcześniej kolor felg i te pomarańczowe wstawki. Teraz fajnie to wszystko się komponuje i zaciski ładnie się wybiją na tle ciemnych kolorów auta i kół :norty: Też planuję montować u siebie te tarcze jak mój przód będzie nadawać się do wymiany więc informuj za jakiś czas jak się sprawują :wink:

Dzięki! Mi się te pomarańczowe dodatki podobały,ale po prostu trochę znudziły. Teraz przez kilka dni czułem się jakbym miał nowe auto ;)

Tarcze pierwsza klasa ............ ale zostawiać stare klocki :| .

Do nowych tarcz zawsze powinno się montować nowe klocki hamulcowe.

Szkoda, że takie praktyki zaczynają być popularne .... tym bardziej w galeriach ........... i kolejne osoby mogą podpatrywać i powielać takie rozwiązanie :| .

Wizualnie faktycznie bardziej dostojnie wygląda :) .

Dzięki! A co do klocków to tłumaczę,że były jak nowe,więc miałem je wymienić "dla zasady", bo powinno się montować nowe? :shock: Jak widać nie oszczędzam na aucie tym bardziej tam gdzie to ma sens jak w przypadku hamulcy. Wymiana klocków sensu nie miała,więc będziemy się różnić w tym punkcie :| :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dawno mnie tu nie było jak również na forum ale Mariusz napiszę Ci, że zacnie to wygląda i zrobione jest wszystko ze smaczkiem :wink:

Swoją drogą lepiej napisać, a kysz koronoświrusie…Pozdrowienia

Dzięki :cool2: No tak, ten yeeeebany wirus... :mad2: :evil:

Ale karawana jedzie dalej. W sobotę przeczyściłem parownik klimatyzacji od strony czujnika temperatury i od strony wentylatora (podpatrzone u kolegi Szymona O).

xYXvNiR.jpg

Dzisiaj auto było na zasłużonym serwisie. Przy przebiegu 227890 wymiana:

- olej BMW TWIN POWER TURBO 5W30 LL-04

- filtr oleju MANN HU720/3X

- filtr paliwa MANN WK 5001

- filtr powietrza VALEO 585401

- filtr kabinowy KAMOKA F505901

- płyn hamulcowy ATE TYP 200 DOT-4

- płyn wspomagania PENTOSIN CHF11S

- do oleju zalałem ARCHOIL AR9100 200ML

X2AQzfT.jpg

S298R1g.jpg

quX5PnH.jpg

rpAoKhm.jpg

Za pomocą aplikacji B-Tool skróciłem także interwał wymiany oleju. Po resecie pokazjue 16 000. Muszę się jeszcze pobawić czy da się to skrócić.

zm7wl6p.jpg

No i ostatnia rzecz... Wizualnie bez porównania :8) ,ale nie wiem czy długo wytrzymam na wrocławskich dziurach i drogach z dóóóóópy.... :mad2: :mad2: :mad2:

Po lewej sprężyna ori, po prawej H&R.

vji58Xy.jpg

Żartowałem. Jest oczywiście na odwrót :norty:

Ostatni rzut oka na wóz drabiniasty:

zEuUTU8.jpg

hHvhbAZ.jpg

Efekt końcowy - przód poszedł w dół ok. 25-30mm ,a tył ok 15mm

IdIoOXE.jpg

Y0P7ylV.jpg

ecYaDmN.jpg

f4syAzz.jpg

Te dwa zdjęcia chyba najlepiej oddają efekt.

TDR5w0v.jpg

iPMUbRz.jpg

No nic, pojeździmy, zobaczymy ;)

• Moderatorzy
Opublikowano

Warto było pisać obniż przez rok :lol:

Teraz wyglada idealnie :!:

Opublikowano

Serwis super :cool2:......obnizenie idealnie pasuje w sam raz nie za nisko nie za wysoko ,dobra decyzja Mariusz (w końcu)

Od razu felga lepiej współgra z buda, autko miód malina :clap:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Warto było pisać obniż przez rok :lol:

Teraz wyglada idealnie :!:

Dzięki ;) Kropla drąży skałę... :wink: A gdzie temat g20??? ;)

Serwis super :cool2:......obnizenie idealnie pasuje w sam raz nie za nisko nie za wysoko ,dobra decyzja Mariusz (w końcu) Od razu felga lepiej współgra z buda, autko miód malina :clap:

Dzięki Marku :cool2:

Fajnie siedzi :cool2:

Dzięki za porady. Obniżenia NIE BĘDZIE :)

:mrgreen:

Ok, kłamałem. Ale stare sprężyny w razie czego są w pogotowiu! :)

Jakkolwiek to nie zabrzmi to zrobiłeś dobrze wielu osobom na forum wkładając w końcu te sprężyny :lol:

Hahaha. No wygląda lepiej. Zobaczymy co na to seryjne amory ;)

Opublikowano
Wysokość jak dla mnie idealna :cool2: Wszystko ładnie współgra: wysokość tarcze, kolor zacisków i alusy :cool2: Co do twardości, to znam temat, wygląd kozak, ale każdą nierówność czuć.. pozostaje się przyzwyczaić, bo auto wygląda o niebo lepiej :D Mam tylko wrażenie, że dystanse by się zdały :D

---------------------------------Moja galeria------------------------------------

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=339720&p=2477504#p2477504 jest

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=306494 [*] była

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wysokość jak dla mnie idealna :cool2: Wszystko ładnie współgra: wysokość tarcze, kolor zacisków i alusy :cool2: Co do twardości, to znam temat, wygląd kozak, ale każdą nierówność czuć.. pozostaje się przyzwyczaić, bo auto wygląda o niebo lepiej :D Mam tylko wrażenie, że dystanse by się zdały :D

Dzięki! Absolutnie nie ma szans na dystanse. Więcej z praktyczności auta nie poświęcę ;) Z tyłu mam piasty z E82,więc rozstaw osi inny i przy dystansach byłaby obcierka. Zresztą podoba mi się tak jak jest ;)

Ładnie siadł na pupie :cool2: Dobra zmiana :)

Dzięki :cool2:

Dzisiaj szybki wypad do Lubina na sprawdzenie zbieżności korzystając z usług kolegi z forum maxbimmer.pl. Pojechałem z ciekawości,bo kolega ma super hiper nową maszynę. W zasadzie nie było co regulować :cool2:

gVeHlvq.jpg

rMu6vni.jpg

SKTvEc5.jpg

Następnie szybki podjazd do innego kolegi z tamtego forum, z firmy https://www.facebook.com/bimmerdiag . W końcu zakodowana kamera cofania,którą zainstalowałem dzięki pomocy kolegi Halfi. Dzięki Tomek za pomoc!

BzxdVCj.jpg

Dodatkowo wpadły najnowsze mapy:

9zROkLi.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odnośnie kamery cofania. Wystarczy podłączyć samą kamerkę + kodowanie czy wymagany jest zakup jakiegoś emulatora/modułu do kamery? ;)

Mam kupioną dedykowaną kamerę z zamkiem klapy i natknąłem się w necie na aukcji z emulatorem kamery do e90 :roll:

---------------------------------Moja galeria------------------------------------

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=339720&p=2477504#p2477504 jest

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=306494 [*] była

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiedziałem, że prędzej czy później poleci w dół :mrgreen:

Piękna robota jak zawsze :cool2:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wygląda o niebo lepiej, ale teraz jazda po centrum Wrocławia to droga przez męki...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.