Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś z was bawił się w regenerację spiaskowanej kamery Night Vision? Często zdarza się, że po dużych przebiegach optyka jest kompletnie spiakowana i wygląda jak jakiś spiek metali dosłownie. Czy ktoś z Was próbował przywrócić kamerę do normalności? Widziałem filmik na YT jak gość poleruje papierem ściernym, ale wydaje mi się, że taka metoda jest niedokładna i skrzywi geometrię soczewki (czy jak ten element się nazywa). Czy obraz po tym nie będzie zniekształcony to nie wiem..

Może znacie jakąś skuteczną inną metodę na regenerację tego wynalazku? Niby średnio przydatny gadżet raczej, ale wyznaję zasadę, że jak coś jest w aucie to niech działa.

Dzięki!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie nie znalazłem opini jaki jest efekt po szlifowaniu .

Rozważamy z kolegą zmianę soczewki na nową .

Na Niemieckim forum ogłasza się gość - jest w stanie zamówić nowe szkła 150€ szt , do zamówienia potrzebuje ośmiu zainteresowanych .

https://www.e60-forum.de/index.php?thread/52639-sammelbestellung-germanium-glas-für-night-vision/&postID=609940#post609940

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Hej, też mam problem z NV. Jeśli podejdę z zapalniczką na ekranie widać źródło światła, wiec system sam w sobie jest okej, problem z tym zapieczonym brudem na soczewce. Będę się z kumplem za to zabierał niedługo. Jeśli się uda to przedstawie efekty pracy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czekamy na info i efekty .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No ja juz czytałem o poleriwaniu i próbie regeneracji i nic z tego nie wyszło.

Użyte były jakieś produkty do polerowania zegarków czy coś w tym stylu.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 lata później...