Skocz do zawartości

E60 535d Michelin Pilot Sport 4 vs Pilot Super Sport

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większość opon sygnowanych jako "sport" ma 7.5mm lub 7.6mm co daje 6mm gumy do naszego użytku (zużycie do granicznika 1.6mm).

Pirelli p zero stary bieznik ma 8mm

Primacy 4 tez ma 8mm

Goodyeara eagle F1 nie jestem pewien ale chyba tez 8mm

Uniroyal rainsport 3 ma 9mm

Uniroyal w mniejszych rozmiarach tez ma 9mm.... a Conti Ecocontact 6 ma 7mm :) Conti Sportcontact 6 tez okolice 7mm albo i mniej ;)

Opony zimowe to co innego... Znam marki opon ktore mają po 10mm i nie są to opony do terenowek ;)

Ps. Tak wiem... to tylko 1mm różnicy. Ale przyłóż do siebie Conti sport contacta 6 i pirelke p zero (albo p zero nero gt) to powiesz ze ta pierwsza jest już łysa (choć nowa :) .

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Jutro albo pojutrze "ubiorę"

Podobno po zjechaniu 1-2 mm warstwy od nowości na mokrym już tak dobrze nie trzymają.

Przekonam się niebawem.

Opublikowano
mnichu chyba przesadzasz....różnica a takim razie to 0,5 mm miedzy PS4 a Pirelli. 1,5 mm to tak ale pól mm - dajmy spokój, jesteśmy na forum BMW :oops:
Opublikowano

Tylko informuje ;) Nie neguje absolutnie Michelina czy coś... Tylko ze z Michelinem to jest tak, że jak go nie masz to chcesz go mieć bo tak sie utarło ze Michelin to Michelin ;p najlepsza opona ever ;p A jak juz masz te opony (i je juz zjeździsz) to dochodzisz do wniosków ze wcale rewelacji nie było ;) Dochodzi tez aspekt w relacji cena <> jakość, ale jesteśmy na forum BMW także tego... nie ma co zwracać uwagi ;D

Pozdrawiam i przyczepności :cool2:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
sa tacy co oczekują że opona będzie przeciwdzialała prawom fizyki :) a takiej nie ma. Ja tam nie jestem też fanatykiem Michelina bo dotąd miałem opony Continentala (zimowe rewelacja, wszystkie) bierzmy też pod uwage że 15 lat temu 600 Nm w rodzinnym aucie to była abstrakcja. Teraz zwykłe 530d po programie ma tyle. Ale tak czy inaczej Ps4 oraz PS4S są bardzo dobre. Biorąc pod uwage jazde po mokrym bo nie sztuka kupić semi slicki a potem w deszczu jechać 70 km/h
Opublikowano
A w ogóle to się okazało, że moje styling 247 nie mają 4x 245 40 r18 jak miały dotychczas, założone przez poprzedniego właściciela a 2x 245 40 r18 i 2x 275 35 r18
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowałem, że testuję Nakang NS2. Opinie są zaskakująco dobre. Mam 275/35/19 i 245/40/19.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Pamiętam że chciałeś do weekendowego samochodu i tylko do jazdy po suchej nawierzchni.

Mimo wszystko ja bym tego nie założył.

Dało się to wyważyć na hunterze ? Ile miało promieniówki ?

Ja wczoraj zakładałem tył do siebie, bo trzeba było domówić 275 35 r18.

Zauważyłem, że są bardziej komfortowe na dziurach niż Eagle F1, mam nadzieje, że nie przez miękkie boki a mieszankę gumy.

Btw tył 275 35 r18 już trzepie po kieszeni, choć to i tak mniej niż ceny marek premium 15 - 20 lat temu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może inaczej. Na tym kupiłem 650i i dam im szansę, bo mają jeszcze sporo do przejechania. Interesuje mnie tylko grip w tym aucie i na testach nie wygląda to obiecująco. Zaskakująco słabo na testach wypadają natomiast r888, także jeśli zdecyduję się na semi slick to będzie to CUP 2 lub, jeśli się przekonam... Nakang AR1 jeśli w ogóle znajdę jakiś test tego.

NS2 będę wyważał jak odbiorę auto od elektryka.

Tu trochę o Nakang:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Spoko, jak wiadomo reklama dźwignią handlu, choć wielu mniej rozrzutnych mających bmw na takich jeździ.

A wyważasz na hunterze czy na zwykłej ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdzę co ma mój wulkanizator i napiszę jak będę to robił.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Elektrykę sam zrobiłem w końcu... :roll: Wulkanizator skomentował, że "w normie". Czyli nie biją zbyt mocno. Może kwestia dystrybucji, bo one są z niemieckiej.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik