Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupilem parę dni temu E39 523i 99r i tak sobie codziennie coś lukam i sprawdzam. Wstawiam wam filmik na którym opisuje co i jak dziekihttps://youtu.be/A_25HKTRQmE
Opublikowano
Dobrze poczytałem dzisiaj sprawdzę dokładnie wisko wiem że na zimnym silniku jak odpale z rana to huczy przejade z 3km i już nie po przygotowaniu oczywiście
Opublikowano

Visco masz nie sprawne kolego niestety.

Visco można zmienić (tutaj nie polecam najtańszych zamienników bo będą cyrki najlepiej behr ew może mayle lub febi jeśli ktoś Testował i są ok) lub regeneracja poszukaj na necie visco da się zregenerować i chodzi ok.

Druga sprawa z tym że visco ci się wysuwa...

Tutaj tez jest coś nie tak sprawdził bym na twoim miejscu pompę wody koszt śmieszny roboty nie wiele a potrafi narobić syfu być może przez uszkodzone visco dostał po mordzie wirnik pompy i ma luz.

Opublikowano
nic nie zrobisz prócz kupna nowego

Nie zgodzę się z tym.

Mogę podesłać link w którym było opisane krok po kroku jak zregenerować visco i po takim zabiegu jest w 100% sprawne.

Na logikę co szkodzi mu spróbować jak i tak musi wymienić? A być może zaoszczędzi kilka zł i prawdopodobnie duuuuuzo nerwów gdyż bardzo często zdążą się że nowe visco behr nie działa :)

Byc może dlatego że visco należy przechowywać w konkretnym położeniu a mało kto się tym przejmuje :)

Opublikowano

Chodzi ci o wygiecie blaszki czy dolanie oleju? To metoda prób i błędów która często okazuje się mało, precyzyjna lub działa krotko, a koszt 200 zł nie jest opłacalnym przy ryzyku uszkodzenia silnika. Poza tym nie da rady auto rozgrzać w tych temp by sprawdzić prawidłowe działanie wiska. Gra nie warta świeczki. Nie ma sensu. Dla mnie to trochę druciarstwo

MAM jedno pytanie. Jak, sprawdzisz przy jakich obrotach wisko zaczyna się uslizgiwać? I nie nabierać obrotów?

Opublikowano
To raczej wymienię te wisko chodzi o to że na zimnym silniku ono huczy słychać że wzrastają obroty po dodaniu gaziu ale chwilę przejade i już go nie słychać oczywiście się kręci cały czas ale nie huczy temp łapie szybko dosyć ewentualnie uzywke behra kupię widziałem ktoś sprzedaje z mojej miejscowości
Opublikowano
Nie kupował bym używki. Kup nowe i będziesz miał spokój. Nawet jak teraz kupisz to jego nie sprawdzisz czy jest sprawne. Jak kupisz nowe dobrej firmy to szybciej auto ci pęknie na pół od rdzy niż zepsuje się visko
Opublikowano
Jeszce raz niech ktoś mi napisze visko ma całkowicie nie chodzić nie kręcić się na zimnym silniku aż do rozgrzania powyżej 95 stopni czy tam 97 dopiero ma się załączyć tak?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.