Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem jak w temacie,samochód przy pierwszym odpaleniu na zimnym silniku odpala i jest ok, każde kolejne odpalenie auta za dnia powoduje że auto przy schodzeniu z obrotów zabuja 3 razy buda i jest oki.żadnych innych niepokojących objawów, brak błędów na komputerze, nie pali się check.

Udało mi się sfilmować to dziwne zachowanie.

Byłem w kilku miejscach co zajmują sie bmw w Poznaniu ale stwierdzili że szukam dziury w całym , w jednym sugerowali wyciągniety łańcuch albo zblokowany vanos ssacy ale auto jeździ świetnie więc szukam konkretnego diagnosty gdzie nie usłyszę że to dużo zabawy.

Będę wdzięczny za jakieś wskazówki bądź porady. :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyjrzyj się działaniu przepustnicy, wiem że pracuje przy starcie silnika. Nie wiem czy daje się diagnozować, musisz poszukać.
Opublikowano
Dzieki za info,na jednym warsztacie zaproponowali czyszczenie przepustnicy ale inny mechanik powiedział że to problemu nie rozwiążę ale myślę żę może jednak warto spróbować skoro kolejna taka opinia się trafiła.