Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Właśnie dostałem pismo od BMW z Gdyni, że moje auto wymaga dokonania poprawki układu kierowniczego. Może dojść do pęknięcia śruby łączącej przekładnię i urządzenie Powerpack (?) Czy przy takiej naprawie jest wykonywane jakieś kodowanie kompa, czy aktualizują jakieś moduły, bo nie chciałbym stracić chipa? Przy okazji zalogowałem się na stronie BMW Service i wysłałem zapytanie czy są jeszcze jakieś planowane naprawy serwisowe i ciekawostka - żadnych, nawet tej o której mowa w piśmie... Ktoś już robił w/w akcję?
Opublikowano
OK czytałem Twój wątek, interesuje mnie tylko czy zaznaczyłeś przed oddaniem samochodu żeby nic nie kodowali? Czy sami na to wpadli i po wymianie dzwonili pytać o pozwolenie? Wydaje mi się dziwne, że pytają o aktualizację softu, sądziłem, że ASO z automatu aktualizuje wszystkie moduły w tym program silnika, bo jak jest nowy to znaczy że stary był zły i w ramach akcji serwisowej zmieniają na nowy... Tak przy najmniej jest w Fordzie. Dlatego po chipie staram się unikać ASO, no ale jak jest taka akcja...
Opublikowano
OK czytałem Twój wątek, interesuje mnie tylko czy zaznaczyłeś przed oddaniem samochodu żeby nic nie kodowali? Czy sami na to wpadli i po wymianie dzwonili pytać o pozwolenie? Wydaje mi się dziwne, że pytają o aktualizację softu, sądziłem, że ASO z automatu aktualizuje wszystkie moduły w tym program silnika, bo jak jest nowy to znaczy że stary był zły i w ramach akcji serwisowej zmieniają na nowy... Tak przy najmniej jest w Fordzie. Dlatego po chipie staram się unikać ASO, no ale jak jest taka akcja...

Domnie napisali. Jeśli nie masz auta na gwarancji to powiedz im ze masz liczne modyfikacje w aucie i nie zgadzasz sie na zadne aktualizacje. Podepna auto online do Niemiec i zakodują Ci nową przekładnie.