Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dalej się męczę z moja bemką i kolejne pytanie mam:

Kod błedu 4CAO - czujnik ciśnienia oleju.

-wymieniłem ale daje wraca, był temat już o tym ale niestety nie za dużo było tam napisane i wyjaśnione

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=48&t=205074

Myślicie że to może mieć coś wspólnego ?

Może ma ktoś jak sprawdzić kompem jakie ciśnienie mu pokazuje ?

Mi pokazuje ~450 ( coś w tych granicach, na biegu jałowym) a wymaganą ~440/~460

Jak można tą pompe sprawdzić? Mowa tutaj jest o której pompce ?

Pozdrawiam

Opublikowano
mam ten sam błąd 4CA0, zapala się raz na jakiś czas, nigdzie nie znalazłem co to może być, czujnika wymiana nie pomogła, tylko ten temat ze pomogła wymiana pompy paliwowej.
Opublikowano
mam ten sam błąd 4CA0, zapala się raz na jakiś czas, nigdzie nie znalazłem co to może być, czujnika wymiana nie pomogła, tylko ten temat ze pomogła wymiana pompy paliwowej.

Masz może kolego jak sprawdzić jakie ciśnienie pokazuje U Ciebie ? Wieczorem moze uda mi się zerknac u kolegi w e60.

Chcialbym poznać kilka wartości jak maja inni w sprawnych furach nim wymienię kolejna rzecz

Opublikowano
Na początek wykręć zawór pompy i zobacz czy nie ma opiłków.

Ok, postaram się to dzisiaj albo jutro sprawdzić. Co moga oznaczać opiłki w niej ? Zajechana pompe ?

Wyciagałeś go kiedyś może? Czy jest później jakaś procedura odpowietrzenia czy na wtryskach tylko?

Opublikowano
Ciśnienie mam według programu btool, takie jak powinno, mieści się w normach

A jakie ciśnienie masz ? Chodzi mi o wartość w barach a nie czy dobre wg programu

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czemu skupiacie się na ukladzie zasilania skoro bład odnosi się do ukladu smarowania?
Opublikowano
Bo tłumaczenie błędu wychodzi na układ olejowy, ale w większości przypadków okazało się ze wina leżała po stronie pompy ciśnieniowej paliwa, może zły opis błędu jest albo te dwa układy są powiązane kodami błędów