Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie.

Będę miał robioną klimę i w związku z tym będzie zdejmowana deska rozdzielcza. Czy deska rozdzielcza z bmw e60 2003 z jednym napędem dvd bez kubków będzie taka sama jak deska rozdzielcza z e60 2005 z kubkami head up?Chodzi mi o to czy przy podmianie nie będzie problemów.

Zgóry dziękuję za odpowiedź

Edytowane przez SOMEOLO
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będzie pasowała , nic nie zmienili po lifcie - kształt i mocowania są takie same .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
2005 to przecież jeszcze przed liftem. Chodzi mi o to czy jest różnica pomiędzy mocowaniami miedzy kokpitem z dwoma napędami czyli cd i navi a jednym napędem z navi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Deska (kokpit) jest zawsze taka sama , do montażu radia navi i panelu klimy jest oddzielny element koszyczek i on jest inny przed i po LCI .

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/51_4928-tapicerka-deski-rozdzielczej/i47752#part11

Cześć nr 11

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Popraw temat bo znowu go zamknę.

Wypisales więcej rzeczowników jak w ostatnim temacie ale opisu dalej brak

PS. Inne swoje tematy też popraw!

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Popraw temat bo znowu go zamknę.

Wypisales więcej rzeczowników jak w ostatnim temacie ale opisu dalej brak

PS. Inne swoje tematy też popraw!

Z pełnym szacunkiem dla moderatora.Są wyświetlenia i odpowiedzi więc zainteresowanie tematem jest. Jestem zwykłym 40 latkiem który może do końca nie wie jak sformułować pytanie. Jestem na innych forach nie zwiazanych z autem i żaden moderator nie zwraca uwagi. Niestety nie mam czasu na dokształcanie się z zakresu zakładania tematów oraz formuły jak mają wyglądać. Jest kultura zachowana nikt nie spami nie podaje linków itp więc proszę o wyrozumiałość i tyle w temacie.

Opublikowano

"E 60 530i,2003r,wymiana deski rozdzielczej"

Kolego,moderator ma na myśli opis tematu, tak powinien wyglądać, mniej wiecej.

Edytuj posta i popraw :cool2:

Opublikowano
"E 60 530i,2003r,wymiana deski rozdzielczej"

Kolego,moderator ma na myśli opis tematu, tak powinien wyglądać, mniej wiecej.

Edytuj posta i popraw :cool2:

Dzięki za wskazówkę , poprawione. Nota bene moderator jeżeli ktoś nie ma pojęcia powinien pouczyć na priw a nie straszyć kasowaniem skoro jest zainteresowanie.

Opublikowano
Brak mi słów.

Było mi jednak zamknąć temat bez zwracania ci uwagi

Jesssu przepraszam. Nie umiem ogarnąć Cie o co Ci chodzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Temat niezgodny z poniższym będzie zamykany bez ostrzeżenia !!

Zanim napiszesz nowy temat użyj opcji "szukaj" i jeśli jest znajdziesz zbieżny z twoim problemem to go kontynuuj, nie zakładaj nowego

Pełny temat wątku w dziale serii 5 to:

5xx + NAZWANY PROBLEM

Tytuł wątku składa się z dwóch ważnych informacji :

1) informacja o modelu i wersji silnikowej BMW 5, którego dotyczy treść wątku

czyli np. 525i M54B25

(choć oczywiście kod silnika nie zawsze jest niezbędny)

2) skrócona, hasłowa informacja wprost naprowadzająca na tematykę poruszaną w treści wątku.

Utworzone wątki na forum nie służą tylko jednorazowej pomocy temu, kto jest autorem tematu. Istniejące wątki mają także pełnić rolę pomocy każdemu, kto będzie szukał konkretnych, interesujących go informacji w zbiorze tematów forum. Dlatego w starannym przestrzeganiu tej prostej zasady nadawania nazw - przede wszystkim chodzi o to, żeby podczas poszukiwań interesującego nas tematu, było możliwe odnalezienie go przeglądając listę wątków (zamiast czytania całego forum "od deski do deski").

REASUMUJĄC:

Jeżeli masz np. 525i, którego silnik zaczął nierówno pracować , to tytuł wątku powinien być następujący:

" 525i M54 – nierówna praca silnika "

Jeśli problem dotyczy ogólnie E60 np.chodzi o radio piszemy:

"Radio nie wyszukuje stacji"

:!: a nie np.:

„ mam problem ”

„ 525 – pomocy ”

„ o co chodzi ? ”

„ BMW 525i ”

„ co mam robić ? ”

„ co się stało ? ”

„ coś się zepsuło ”

„ już nie mam sił :-( ”

itp. :duh: :!:

Niedbałość w sprawie nazywania wątków będzie skutkować :

- ostrzeżeniem dla autora (przypominam, że 5 ostrz. to usunięcie użytkownika z forum)

- zamknięciem i wyrzuceniem wątku

To jest wyjście naprzeciw tej grupy (starannych) użytkowników, którzy chcą mieć dogodną sytuację zarówno dla służenia pomocą w nazwanych problemach konkretnych modeli "5er" , jak też do skutecznego i szybkiego odszukania dla siebie różnych potrzebnych wiadomości (poprzez czytelnie sformułowane tematy).

W dziale nie prosimy o zdekodowanie vin-u i nie dekodujemy, pod groźbą otrzymania ostrzeżenia,a w razie recydywy ban. Zdekodować możesz sam, wystarczy użyć opcji "szukaj"

Pozdrawiam :)

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To zapoznaj się jeszcze z regulaminem forum.

Tam jest wzmianka o cytowanielu i nadużywanialu wielkich liter.

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=135491

Dziwi mnie że jesteś tu już kilka lat a nie stosujesz się do tego ale z tego co napisałeś u góry za bardzo cię to nie interesuje bo przecież są odpowiedzi z zainteresowanie tematem.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
To zapoznaj się jeszcze z regulaminem forum.

Tam jest wzmianka o cytowanielu i nadużywanialu wielkich liter.

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=135491

Dziwi mnie że jesteś tu już kilka lat a nie stosujesz się do tego ale z tego co napisałeś u góry za bardzo cię to nie interesuje bo przecież są odpowiedzi z zainteresowanie tematem.

Musisz być uszczypliwy? Daj sobie spokój. Spróbuję się stosować do zalecanych zasad.

Nie ma problemu ale nie zachowuj się jak byś miał okres przedmiesiączkowy. Zrozumiałem usterkę. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To ty zacząłeś się oburzać o zwrócenie uwagi

Nie wiedziałeś o co mi chodzi to wkleiłem regulamin.

Ty na to zacząłeś go cytować i pisać z dużej litery co jak dla mnie wygląda na ignorancje a teraz twierdzisz że jestem uszczypliwy.

Byłem jakiś czas na grupie facebooka w dziale E60/e61 i naczytalem się już takich mądrości i uciekłem stamtąd z racji takich właśnie stwierdzeń (każdy miał swój świat a w nim swoją racje) wiedz to może ty przestań być uszczypliwy i przyjmij do wiadomości co napisałem Ci w pierwszym moim poście.

Widzę że regulamin masz gdzieś bo dalej cytujesz bezpośrednio pod postem.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Nie posiadam facabook to raz. "Ty" z wielkiej litery to dwa.Nie będę uszczypliwy ale zachowujesz się jak w MON -ie. Nawet jak kapral nie ma racji to i tak zawsze ma rację. Na prawdę pozdrawiam.Nie psuj sobie popołudnia.
Opublikowano
Nie posiadam facabook to raz. Ty z wielkiej litery to dwa.Nie będę uszczypliwy już ale zachowujesz się jak w MON -ie. Nawet jak kapral nie ma racji to i tak zawsze ma rację. Na prawdę pozdrawiam.Nie psuj sobie popołudnia. Miłego dnia.
Opublikowano
Nie posiadam facabook to raz. Ty z wielkiej litery to dwa.Nie będę uszczypliwy już ale zachowujesz się jak w MON -ie. Nawet jak kapral nie ma racji to i tak zawsze ma rację. Na prawdę pozdrawiam.Nie psuj sobie popołudnia. Miłego dnia.
.

Przepraszam nie wiedziałem że się powieli. Myślałem że nie wysłane .

Przepraszam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na forum wszyscy jesteśmy kolegami wiedz formy grzecznisciowe są tu zbędne a o moje popołudnie się nie martw. To ty sobie temat smiecisz. Ja ci tylko odpisuje

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Jesteś bardzo inteligentnym człowiekiem ale ja też... Rób co uważasz za stosowne. Jedno jest pewne. Nie wdawaj się w dyskusje na ogólnym.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O to też się nie martw.

Jak skończymy dyskutować usunę to co nie ma nic wspólnego z tematem.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

no bo przecież Jesteś jak kapral w wojsku. Newet gdy bede miał racje i tak nie bede miał racji.

Nie możemy zaprzestać tematu?Mam screny porobione . Po co ten temat wogole.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sam mnie wywolales do dyskusji, teraz zaczynasz się powtarzać.

Zapewne z braku argumentów = personalne zaczepki

Po co ci screeny :mrgreen:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
po co pisać że nie zejdę do twojego poziomu?Zamknij cały temat .WYGRAŁEŚ .Pasuje teraz?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

MASZ RACJĘ

Gdybym wiedział że moje upomnienie doprowadzi do tej dyskusji już dawno bym to zrobił.

Jak byś poświęcił kilka sekund na szukanie znalazł byś kilka o tej samej treść.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.