Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez urazy, ale chodzi mi o Twoja wypowiedz jak swiezo kupiles auto i pytales sie gdzie sa Ci znawcy ktorzy mowili Ci , ze za E28 w dobrym stanie trzeba duzo zaplacic podczas gdy ty kupiles ja za 3 tys...

Wydaje mi sie, ze teraz masz odpowiedz, chociaz to co przytrafilo sie Tobie moze potencjalnie przytrafic sie tez w aucie za 8tys.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Bez urazy, ale chodzi mi o Twoja wypowiedz jak swiezo kupiles auto i pytales sie gdzie sa Ci znawcy ktorzy mowili Ci , ze za E28 w dobrym stanie trzeba duzo zaplacic podczas gdy ty kupiles ja za 3 tys...

Wydaje mi sie, ze teraz masz odpowiedz, chociaz to co przytrafilo sie Tobie moze potencjalnie przytrafic sie tez w aucie za 8tys.

Pozdrawiam

To co uważasz że za dużo zapłaciłem ? Tak wynika z twojej wypowiedzi... Samochód jest jak dla mnie w BDB stanie: Nie miał żadnej poważnej kolizji, w progach są tylko dwie małe dziurki to zaspawania i odrobina korozji przy oświetleniu tylniej tablicy, lakier nie jest nawet porysowany od myjni automtycznej, tapicerka stan BDB nigdzie nie podarta jak i całe wnętrze, zawieszenie nic nie stuka nie puka, hamulce brzytwa... Silnik nie chodzi tak jak powinien ale samochód kosztował tyle ile kosztował więc nawet oddając silnik do regenaracji za jakieś powiedzmy 4,5 tyś to wychodzi 7,5 tyś a wszyscy się śmiali że za mniej niż 8 tyś to niemam nawet się co rozgladac za porządną E28 a to i tak mało... Zdenerwowały mnie wtedy te "głupie" komentarze" bo jak widac JEDNAK wiedziałem co mówię a nie dowiarki będą się mogły przkonac na jakimś zlocie :8) Oczywiście nie mam do nich żadnej urazy ! Nawet Peron mam nadzieję zszedł z wojennej scieżki i służył mi ostatnio swoją wiedzą za co mu dziękuję :cool2:

Opublikowano
A nie ma za co. Widzisz jednak ze e28 w jakim stanie by nie było i tak bedzie kosztowac. Kupiłes auto w dobrym stanie a posypał sie motor. To skarbonki bez dna :)
Opublikowano
No niestety ! Dlatego wymienam wszytskie części na fabrycznie nowe możliwie jak najlepszych firm nie będe nic na szrotach szukał bo to niema sensu chociaż nie wszytsko już da się dostac w sklepie :? Narazie niemam żadncyh poważnych wydatków tylko denerwuje mnie strasznie do dzwonienie przez to samchód sprawia wrażenie starego trupa :/ Chciałbym najpierw to zrobic ale niewiem co to ???? I gdzie pojechc żeby to usunac...
Opublikowano
moze to z innej beczki ale za cholere nie moge tego skumac jak to jest ze obszerniejszych wiadomosci na temat e28 nie moge znalezc i jakos o tym wszedzie cicho sza. na temat np mercedesa w114-w115 mozna znalezc mase artykulow poczawszy co bylo robione przebieg produkcji kto zaprojektowal a z bmw a przynajmniej e28 wszystko jest jakostak cicho czy to ja nie moge znalezc konkretow?

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano
to prosze o jakies info ale posze mnie nie kierowac na krotka historie szukam jakiegos duzego opisu i dokladnego a nie takich dwoch zdan ze nastepca e12 itp tylko szersze jakies kto zaprojektowal czym sie kierowal tak jak o mb jest artykul Twardzy niz diament czy jak diament. o cos takiego mi chodzi.jakies zdjecia z premiery z lini montazowej itp cos wiecej niz normalne zdjecia samochodu ale tez z jakichs wazniejszych faktow

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

Opublikowano
Czy halogeny z E30 pasują do E28 ??

Sprawdź w ASO, czy nie mają na wyprzedaży reflektorów przeciwmgielnych do E28.

Ostatnio wyhaczyłem w "BMW Smorawiński" (Poznań) nowy kompletny lewy halogen (austriacki ZKW), "original BMW tielle", za 27 PLN. Cena nominalna 246 PLN. :shock: :mrgreen:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Właśnie przejrzałem sobie parę schematów układu wydechowego i odkryłem że na żadnym znich niema tego złącza które ja mam :?: co to jest za "bajer" w takim razie ? jest tylko na jednej rurze jak widac... Może ktoś kto ma 520i by spojrzał czy ma też coś takiego ??

http://img246.imageshack.us/img246/8287/fotka009we0.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/5928/fotka010vb9.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/1721/fotka011ll6.jpg

Opublikowano
lacznik elastyczny do wydechu dziala na podobnej zasadzie jak "harmonijki" na dolocie na wezach gumowych, tez takie mam :)
Opublikowano
mam pytanko odkad kupilem moj samochod nie bylo w nim sprawnych silownikow do podnoszenia przedniej klapy wiec niebardzo wiem jak ta sprawa wyglada. chodzi mi o to czy silowniki ciagna klape do gory czy tylko po podniesieniu podtrzymuja ja ta by nie opadla ?

Opublikowano
... czy silowniki ciagna klape do gory czy tylko po podniesieniu podtrzymuja ja ta by nie opadla ?

podtrzymuja zeby nie opadla, wiec jak masz zamiar kupic to nie polecam uzywanych moga nie trzymac :)

Opublikowano
a nie powinny ciagnac maski do gory ?