Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie czy w zbiorniczku wyrownawczym woda sie przelewa sama czy dopiero jak sie doda gazu jak to powinno działac ? wymieniłem zbiorniczek iniby wszystko ok ale zaczołem tak sprawdzac ogladac czy nie ma wycieku i nie ma po wymianie ten strumien powrotny był odrazu ale teraz tak patrze jak odkrece korek to tak słabo leci jak dodam gazu to stumien sie zwieksza bez problemu jak to wszystko powinno działac ogrzewanie jest auto sie nie gotuje i nic nie bombelkuje w zbiorniku jak wy macie zgory dziekuje za odp :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zależy od silnika.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompa mechaniczna, na pasku, także ciśnienie zależne bezpośrednio od obrotów, a w e60 jest jeszcze dodatkowa - elektryczna. Gdy ta druga padnie, nie działa ogrzewanie gdy auto jest na wolnych obrotach i być może wpływa to na ogólne ciśnienie, szczególnie przy wolnych obrotach. Z tego co pamiętam, obieg powinien być widoczny już przy przekręceniu stacyjki na wyłączonym silniku. Dodatkowa pompka nie zawsze wyrzuca błąd OBD.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
jesli chodzi o ta pompke elektryczna to ja jej nie mam mam prosty silnik bez takich zabawek poczytałem troche na forum i chłopacy pisali ze tez im słabo leci czyli prawie nic tylko troszke kapie i nie da sie tego nazwac strumieniem wody powrotnej na postoju dopiero jak sie doda gazu to leci duzy strumien i tak jest u mnie wiec przestaje sie martwic tymi jezdze dalej i temat zamykam i dzieki za pomoc pozdro :D :D :D :D :D :D