Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, luk_byd napisał(a):

A co do Tesli, to tak... tez myślę

To może Dacię kup w EV, jest? Jakość wykonania na podobnym poziomie, tylko technologia gorsza ;-). Oczywiście przerysowuję. Jestem pełen podziwu za oprogramowanie (sam programuję) i tym podobne, ale jakość wykonania tych aut vide cena to jakieś nieporozumienie. Żeby nie było, widziałem na żywo ;-). Ale jak komuś nie przeszkadza schodzący lakier, odpadający zderzak, wszechobecne trzaski i tym podobne a stawia na autonomię, parametry trakcyjne i tak dalej to na pewno świetny wybór! To zawsze jest miks potrzeb i kompromisów, jak i oczekiwań. Pozdrawiam serdecznie. R

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ma ktoś może kontakt do swojego handlowca , porównam oferty, może być na priv...

Zamawiam dla żony m3comp , kupno za gotówkę , może któryś znajomy salon chce sobie dobić jedną sztukę w tym roku , aktualnie rabat 15% + 

ps. 340i po nowym roku na sprzedaż umowa KS 

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 9.12.2024 o 09:35, robiw napisał(a):

Ale jak komuś nie przeszkadza schodzący lakier, odpadający zderzak, wszechobecne trzaski i tym podobne

Takie opinie to sa mniej wiecej na tyle wiarygodne co "BMW jezdza tylko dresy"

Za duzo pudelkow motoryzacyjnych czytasz 👍

• Lubię to 1

.

Opublikowano
3 minuty temu, adamjttk napisał(a):

Takie opinie to sa mniej wiecej na tyle wiarygodne co "BMW jezdza tylko dresy"

Za duzo pudelkow motoryzacyjnych czytasz 👍

Widziałem tą jakość spasowania w salonie. Pudelkow nie czytam. Oglądam kanały techniczne i nie koniecznie te znane. Ale jak mówię, jak komuś to nie przeszkadza to czemu nie. Technologie mają w deche... R

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
23 minuty temu, intoxication napisał(a):

Tutaj sprawdźcie.  Otrzymałem ofertę i podobno rabat jest 23.5%. Chociaz jak odejmiemy prowizje to wyjdzie pewnie z 20.

https://www.facebook.com/share/NW14Z45beh1g2JiB

Michał Wierzołchowski - konsultant 

pewnie wyjdzie poniżej 20% więc się nie opłaca 😞 

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, adiki napisał(a):

Dwie M3ki beda stac w tym samym garażu?

chyba tak, nie ma wyjścia fajnie autko na daily do miasta,  po bułki wkoło komina 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Wiesz ja widziałem tę wrzutkę na pepperze i podobno dealer potwierdził. Sam się tematem nie interesowałem. Być może musieli ukryć tą cenę bo się nie spodobała importerowi lub sprzedali planowaną ilość aut w tej cenie. Jak ktoś jest zainteresowant trzeba dzwonić 😉

Screenshot_20241213_094038_Pepper.jpg

Opublikowano (edytowane)

Ja może się dołożę. Dostałem w salonie 16,5%, ale leasing tani. Broker dał mi 23% rabatu, 10 tyś zł prowizji i leasing 123%, więc cały ten rabat przejedzona przez drogi leasing.

Edytowane przez palusik
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, palusik napisał(a):

Ja może się dołożę. Dostałem w salonie 16,5%, ale leasing tani. Broker dał mi 23% rabatu, 10 tyś zł prowizji i leasing 123%, więc cały ten rabat przejedzona przez drogi leasing.

Warto pisać przy jakich parametrach i czy stałe/zmienne %. Bo na 5 lat 1% OW, wykup max to jest sensowna oferta 😄 (nie mówię, o tym że słabe proporcje według mnie, ale na tym przykładzie 123%jest ok chyba)

Edytowane przez GrzegorzKo
Opublikowano (edytowane)

Moje doświadczenia z ostatnich 2 tygodni - M340d, konfig na 390tys.  Salony dawały 15-16% rabatu praktycznie od razu, w toku negocjacji nie schodziły niżej niż 18%. Natomiast brokerzy się prześcigali i śmiało szli powyżej 20% , nwet jeden ostatecznie zaoferował 294tys.  dodatkowo oferowali cashbacki (2500PLN) plus komplet opon zimowych, lecz wszyscy z ich finansowaniem, co dla mnie było średnie - gdyż kupuję za "gotówkę". Gdybym miał dziłalność , to brałbym od razu, leasingi kosumenckie oferowali w okolicach 112-113% przy wpłacie 45-49.99% 60 rat i 1% wykup. Ostatecznie zamówiłem w salonie,  rabat 2 z przodu i gotówka .

Edytowane przez rybek79