Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poszedł priv

Ja bym wziął tylko czarne felgi i pakiet bsi, bo bri można osobno do 3 miesięcy dokupić a jak bsi nie weźmiesz w pakiecie przy kupnie nowego to cena inna jsk chcesz dokupić.

Ogumienie rf jest dla mnie ok miałem z f30 dwa razy przygodę i wolę to niż lawetę czy jakieś zestawy naprawcze.

male-bmw-2.png
Opublikowano
Co do felg to się jeszcze właśnie zastanawiam nad czarnymi. Te pakiety bsi i bri się w końcu opłaca brać? Wydaję mi się, że gdzieś widziałem że nie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do felg to się jeszcze właśnie zastanawiam nad czarnymi. Te pakiety bsi i bri się w końcu opłaca brać? Wydaję mi się, że gdzieś widziałem że nie

Jak nie??

Przykład, sana wymiana oleju w Szczecinie 1200zl w 5 lat wymienię 3razy i już jest na zero a gdzie przeglądy okresowe, filtry itd plus płyn hamulcowy??

Teraz bri, wystarczy że przez 5 lat coś się zepsuje i już jesteś in plus!

Głupie Odbojniki amorków i kilka innych rzeczy w f30 niby znikomy przebieg ale ponad 10-15k bym wydał, pakiet 5k więc też mega in plus

Felgi koniecznie czarne

male-bmw-2.png
Opublikowano

Faktycznie, albo coś pomyliłem, albo chodziło o service inclusive plus :wink:

Co do felg, jeśli wzór 792 byłby też w czarnym kolorze to bym się nie zastanawiał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Handlowiec prosił aby do końca roku polecać, wiec polecam dwie osoby najlepsze rabaty w pl...

Zapraszam na priv

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przykład, sana wymiana oleju w Szczecinie 1200zl w 5 lat wymienię 3razy i już jest na zero..

Zeby zaplacic fakture na 1200PLN za wymiane oleju trzeba byc naprawde szalonym albo bardzo nie szanowac pieniedzy :shock:

5l oleju z homologacja BMW LL04 kosztuje ponizej 100 PLN, filtr i 20 min robocizny kolejne <100 PLN, razem 200 PLN.

Za co kolejny tysiac, za usmiech dzagi w recepcji?

.

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie,

Nie znalazłem wątku przywitaj się, więc piszę tutaj ponieważ to aktualny dla mnie temat z wiadomych względów:)

Jestem tu nowy, ale mam nadzieje zagościć na długo.

Jeśli mogę prosić o namiary na handlowców, którzy mogą dać dobrą cenę - to z góry dziękuję.

pozdrawiam i życzę szerokości

Opublikowano
Przykład, sana wymiana oleju w Szczecinie 1200zl w 5 lat wymienię 3razy i już jest na zero..

Zeby zaplacic fakture na 1200PLN za wymiane oleju trzeba byc naprawde szalonym albo bardzo nie szanowac pieniedzy :shock:

5l oleju z homologacja BMW LL04 kosztuje ponizej 100 PLN, filtr i 20 min robocizny kolejne <100 PLN, razem 200 PLN.

Za co kolejny tysiac, za usmiech dzagi w recepcji?

Wymiana oleju w ASO to koszt 500-550zl z filtrem w serii 5. Wymianiam miedzy przeglądami, żeby skrócić interwały, na fakturę of corz.

Opublikowano
Koledzy, w maju kończy mi się obecny leasing i zaczynam się rozglądać za czymś nowym - jaki jest teraz czas oczekiwania na produkcję G20? Na jakie rabaty można się teraz nastawiać? Celuję w 320i
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W innych markach mam kontakty co do rabatów, w BMW średnio. Mam co prawda dobry rabat przez brokera ale wolałbym zakupić bezpośrednio w salonie, już raz brałem przez brokera i kontakt z salonem gdzie odbierałem samochód był gorszy. Jeżeli macie jakiegoś handlowca, który chce sprzedać samochód i zrobi rabat jak broker to dajcie znać na priv :)
Opublikowano

hej,

pochwalicie się jakie macie czasy dostawy? Auto zamówione 7 października i termin dostawy 12 marca. Jakiś obłęd i teraz pytanie czy to kwestia zabezpieczenia się dealera czy tyle się teraz produkuje (covid, święta itd)

G21 330i jeśli to ma znaczenie

Opublikowano
hej,

pochwalicie się jakie macie czasy dostawy? Auto zamówione 7 października i termin dostawy 12 marca. Jakiś obłęd i teraz pytanie czy to kwestia zabezpieczenia się dealera czy tyle się teraz produkuje (covid, święta itd)

A mówili czy monachium czy mexyk? Bo tez glosy chodzily ze od nowego roku mexyk. Ja czekalem od konca czerwca do 7 pazdziernika. Monachium, 318i mpak.

Opublikowano
hej,

G20, w salonie mówili, że odbiór na luty, taką informacje dostałem dwa tygodnie temu.

Zastanawiam się również nad g21, mam jednak pod górkę z konfiguracją, daj znać jakie doposażenie może to pomóc :D widzę, że sporo osób ma w informacjach g21 a mało pokazuje w galerii :(

Opublikowano
Moja zamawiana pod koniec sierpnia miała być w grudniu, ale w związku z tym, ze posypały się plany produkcji w Meksyku to przyjechała z Monachium w październiku. Obecnie to loteria
Opublikowano
Moja zamawiana pod koniec sierpnia miała być w grudniu, ale w związku z tym, ze posypały się plany produkcji w Meksyku to przyjechała z Monachium w październiku. Obecnie to loteria

To nie powiedzą gdzie będzie produkowany jak będzie się teraz zamawiało? :D jestem przekonany do 3 ale jak z Meksyku to ja dziękuje :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hej,

20.10.20 zamówione m340i produkcja początek stycznia 21

male-bmw-2.png
Opublikowano

To nie powiedzą gdzie będzie produkowany jak będzie się teraz zamawiało? :D jestem przekonany do 3 ale jak z Meksyku to ja dziękuje :)

Idąc taki, tokiem myślenia trzeba wyrzucić z domu telewizor, smartfony, mikrofalówke i lodówkę, bo wszystko chińskie

Opublikowano

Idąc taki, tokiem myślenia trzeba wyrzucić z domu telewizor, smartfony, mikrofalówke i lodówkę, bo wszystko chińskie

Wiem co się działo przynajmniej w pierwszych miesiącach z nowym Audi Q5. Ostatnio tutaj na forum mówił o tym jeszcze jeden użytkownik.

Jeżeli jest wybór, to po co mam pchać się w możliwe problemy?

Nie będzie opcji z Europy, to biorę jakąś skonfigurowaną, jak nie to inny model i tyle :)

W przyszłości Ok, na początku produkcji nie będę ryzykować, zostawię innym testowanie pierwszych egzemplarzy :)

Opublikowano
G20 są robione w Meksyku od ponad roku, jest nawet film na yt z lipca 2019, chodzi o to, ze nie były tam produkowane na rynek europejski
Opublikowano
Kto powiedział że samochody na rynek europejski przychodzą z Meksyku ? Do Pl idą z tylko Monachium . Chociaż w obecnej sytuacji nie wiadomo co może być W następnych latach .
Opublikowano
Kto powiedział że samochody na rynek europejski przychodzą z Meksyku ? Do Pl idą z tylko Monachium . Chociaż w obecnej sytuacji nie wiadomo co może być W następnych latach .

Moje auto miało być już z Meksyku, ale coś im się przesunęło w czasie

Opublikowano
Ja zamówiłem 08 wrzesień i odbiór listopad początek grudnia. Ostatnio rozmawiałem z dealerem, powiedział że lada dzień będzie produkowany w DE.
Opublikowano
Zamówiłem 318i M-Pakiet portimao 18-ego września z początkowymi zapewnieniami handlowca o produkcji w listopadze, natomiast wczoraj dostałem info, że produkcja została potwierdzona na 49 tydzień, czyli ten zaczynający się 30 listopada. Bardzo jestem ciekawy ile dni zajmie przygotowanie auta do odbioru od czasu produkcji, bo super byłoby przyjąć Nowego Członka Rodziny jeszcze przed świętami ;) Fabryka została potwierdzona jako Monachium i handlowiec był zdziwiony pomysłem z fabryką w Meksyku (potwierdzał wewnętrznie z centralą). Rabat 20%, leasing operacyjny konsumencki 104,5% wpłata własna 45%.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobry leasing i rabat!! :mrgreen:

Leasing na ile??

Mam z gwarancją stałej raty bez różnicy na wibor 105%

male-bmw-2.png