Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem, jutro jade go ogladac i obawiam sie ze juz bez niego nie wyjde z tego salonu...

No raczej wyjdziesz :) tego Atlantisa to juz nie kupisz , ale bedzie na forum i bede o niego dbał :DD

Domówiłem zestaw mperformance wiec troszke pazurka dostanie :)

Pozdrawiam i życze owocnych poszukiwań

Mogłes to grzeczniej napisać.. tak czy inaczej powodzenia w użytkowaniu samochodu.

Opublikowano
Tą cene mam juz z uwzglednieniem ostatniej znizki 13500. Czyli bazowa cena 344 - rabat = 288 i nie o cene tu chodzi a o finansowanie ktore juz naprawde jest przynegocjowane sporo. Owszem moge dostac rabat 20% lecz nie bedzie sie laczyc z promocyjnym finansowaniem.

Znajomy przymierza się do zakupu, w przyszłym roku. Pośpiechu nie ma, więc czas oczekiwania nie gra roli.

Podzielisz się info (lub ktoś inny z forumowiczów) gdzie takie rabaty dają na M340?

Odezwij się:)
Opublikowano

Witam forumowiczów,

Przymierzam się delikatnie do pierwszego BMW. Do tej pory jestem użytkownikiem MB GLC Coupe ale chcę go zostawić żonie a samemu wrócić do "normalnego" auta:)

Jakie rabaty jestem w stanie uzyskać na taką konfigurację.

https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/n3b6w0d3

Szukam dobrego finansowania z ratą na podobnym poziomie i wysokim wykupem, do wzięcia w ponowny leasing. Jest to realne w ofercie BMW czy raczej finansowanie zewnętrzne?

Opublikowano

Hej. Na tą chwilę z moich obserwacji realny upust na auto do produkcji do 15-18% zależnie od salonu . Tak wysoki wykup przy leasingu operacyjnym może się wiązać z dość wysoka pierwsza wpłata . Ale to dość indywidualna sprawa określana na podstawie zdolności itp. Sam leasing BMW financial promocyjny to około 107% i w BMW taniej się nie da. Możesz poszukać w ing leasing mają dużo bardziej skomplikowane procedury ale oferta na 104.5%. Tylko będzie ciężko przy zewnętrznym finansowaniu o dobry rabat. Musisz pojeździć po kilku salonach popytać.

Powodzenia

Opublikowano
Dzięki za info. Dostałem 17% plus CL 3 lata na zadowalających mnie warunkach, gdzie wykup wezmę sobie w leasing. Pozytywnie mnie zaskoczyło to, że w przeciwieństwie do np. audi najem jest od rabatowanej ceny a nie katalogu. Szybka produkcja też mnie pozytywnie zaskoczyła.
Opublikowano
Na kiedy produkcja. Ja zamówilem tydzien temu i podobno ma sie produkowac w ostatnim tygodniu pazdziernika.

Wow, expresowo, ja w czerwcu i dopiero wyprodukowalo sie pod koniec wrzesnia a odbior w pazdzierniku.

Opublikowano
Tak chyba juz jest ze jest jakis miesiac w ktorym maja produkcje i zbieraja przez jakis czas, ja trafilem juz na samą koncówke. Tak tylko gdybam bo jak faktycznie jest to nikt nie wie. Obym nie był rozczarowany.
Opublikowano
Dzięki za info. Dostałem 17% plus CL 3 lata na zadowalających mnie warunkach, gdzie wykup wezmę sobie w leasing. Pozytywnie mnie zaskoczyło to, że w przeciwieństwie do np. audi najem jest od rabatowanej ceny a nie katalogu. Szybka produkcja też mnie pozytywnie zaskoczyła.

A przeliczyles jakos sobie czy to ci sie bardziej oplaca niz np. od razu leasing na calosc?

Opublikowano
Na kiedy produkcja. Ja zamówilem tydzien temu i podobno ma sie produkowac w ostatnim tygodniu pazdziernika.

Produkcja na listopad, odbiór w grudniu ale zobaczę czy nie w styczniu, mój wybór a jego dokonają podatki:)))

Opublikowano

A przeliczyles jakos sobie czy to ci sie bardziej oplaca niz np. od razu leasing na calosc?

Jest drożej niż klasyczny leasing ale jak mam stracić na proporcji (limit 150 tys) to opłaca mi się zrobić najem i potem drugi leasing albo kredyt z szybką amortyzacją. Więcej globalnie zaliczę w koszty. Auto konfigurowane od początku bez żadnych kompromisów więc może pośmigać te 5 lat. Jakby nie było limitów 150 tys to byłby na pewno klasyczny leasing.

Opublikowano
Jest drożej niż klasyczny leasing ale jak mam stracić na proporcji (limit 150 tys) to opłaca mi się zrobić najem i potem drugi leasing albo kredyt z szybką amortyzacją. Więcej globalnie zaliczę w koszty.

Sugeruję konsultować takie rzeczy z jakimś doradcą ;) Limit 150 tys obowiązuje też przy rozliczaniu kosztów najmu (comfort lease), gdybyś po wykupie wprowadził auto do środków trwałych to mógłbyś ponownie amortyzować podatek dochodowy ale później przy odsprzedaży oddasz i tak dużą część. Najbardziej opłacalne finansowo rozwiązanie to klasyczny leasing na dobrych parametrach, poźniej wykup na osobę prywatną (nie w ramach działalności), 6 miesięcy przerwy i sprzedaż ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Można zrobić inaczej, leasing np 40% wpłaty 4 lata wykup 20% w jednej firmie śmiga 2 lata, limit 150k zamortyzowany, po 2 latach cesja na drugą firnd i znów amortyzacja około 100-150k :) potem wykup na prywatna pół roku o nic nie oddajesz złodziejom.

A auto zamortyzowany dość grubo...

male-bmw-2.png
Opublikowano
To o czym piszesz też sugeruję skonsultować z doradcą :P bo to kolejna bzdura w tym wątku. Limit 150k oznacza że uwzględniasz w kosztach proporcjonalnie każdą wpłatę i każdą ratę, czyli te 40% wpłaty, raty przez pierwsze 2 lata i raty przez drugie dwa lata ;)
Opublikowano

Limit zawsze się liczy od wartości początkowej auta. Praktyka jest taka, że drogie auta wykupuje się za 165 tys brutto i amortyzuje żeby limit miał zastosowanie tylko do wartości leasingowanej, ale przy przepisach dot. amortyzacji środków trwałych użytkowanych wcześniej przez tego podatnika nasza władza zaczęła właśnie majstrować, więc who knows.....

Aaa i pamiętajcie, że doradzanie w podatkach bez wpisu na listę to kara w postaci skromnych 50 tys. :twisted:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jestem po wstępnym wysyłaniu zapytań, bez kontaktu z moim znajomym który podobno zaoferuje dobra ofertę.

W tym momencie na 340i rabat bez telefonów to 15% licząc tanie ubezpieczenia 2,5% oraz leasing promocyjny 101%.

male-bmw-2.png
Opublikowano
Można zrobić inaczej, leasing np 40% wpłaty 4 lata wykup 20% w jednej firmie śmiga 2 lata, limit 150k zamortyzowany, po 2 latach cesja na drugą firnd i znów amortyzacja około 100-150k :) potem wykup na prywatna pół roku o nic nie oddajesz złodziejom.

A auto zamortyzowany dość grubo...

Niestety to nie jest tak, bo ćwiczyłem cesję na GLC, wziąłem go po roku użytkowania przez poprzednika ( kupiony w salonie za 340k), jak go przejmowałem to był wart 270 k, ale limit po cesji mam od całości (takie są przepisy a zwłaszcza stanowiska organów), tak więc miałem do kosztów tylko jakieś 45% a nie 75. Wykup mam na 170 brutto i wezmę go w drugi leasing albo kredyt i wtedy skorzystam prawie w całości z nowego limitu.

W BMW robię to samo, na wykupie zostanie mi jakieś 140 k i machnę to drugim leasingiem z wykupem 1% na os. fiz. i po 6 m sprzedaż priv.

Klasyczny leasing (jedna umowa) pozwoliłby mi zaliczyć w koszty tylko 150 k i koniec, pozostałe raty w kosz a nie koszt. Niestety wtedy leasing jest droższy ale mam większe możliwości kosztowe.

Opublikowano

Hej,

zamówiłem jakieś 2 tygodnie temu 340i. Rabat jaki dostałem to 20%. Zrobiłem tak: odezwałem się do dealera, później do kilku brokerów, poszedłem z ofertą brokera

i rabatem 21% do dealera i dostałem 20%. Auto produkcja styczeń 2021, odbiór luty 2021. Finansowanie przy parametrach:

45% wkładu własnego,

48 miesięcy

wykup 1%

otrzymałem w Santander 102,88% z gwarancją stałej raty, ubezpieczenie również w banku 2% wartości pojazdu

Opublikowano
U ktorego dealera zamowiles? Ja zamowilem tydzien temu i podobno produkcja na ostatni tydzien pazdziernika. Twoj rabat jak najbardziej mozliwy lecz tylko w opcje flotowej, ewentualnie lekarz, inżynier itd.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Twoj rabat jak najbardziej mozliwy lecz tylko w opcje flotowej, ewentualnie lekarz, inżynier itd.

albo posiadanie wrodzonych zdolności negocjacyjnych , których z pewnością nie mam :mrgreen:

Opublikowano

Witam.

Skonfigurowałem G20 330ixd za około 280 k. Przesłałem ofertę do dealera w Krakowie u którego braliśmy w sumie 4 samochody i dostałem rabat 12 %. Wydaje mi się że to trochę słabo. Nie wiem czy czekać na spadki sprzedaży czy próbować u innych dealerów?

Oczywiście oferta na firmę i finansowanie Comfort Lease.

Opublikowano
Witam.

Skonfigurowałem G20 330ixd za około 280 k. Przesłałem ofertę do dealera w Krakowie u którego braliśmy w sumie 4 samochody i dostałem rabat 12 %. Wydaje mi się że to trochę słabo. Nie wiem czy czekać na spadki sprzedaży czy próbować u innych dealerów?

Oczywiście oferta na firmę i finansowanie Comfort Lease.

Masz blisko to wal do Częstochowy do Frank Cars!!

Pozdrawiam

Maciek