Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem w mojej e60 530i 258km benzyna/gaz a mianowicie: silnik się grzeje powyzej aż 120stopni temperatura(włącza się wiatrak i komunikat o za dużej temperaturze) a na gaz nie chce się przełączyć. Płyn jest w zbiorniczku, lecz w grubym przewodzie który wchodzi do chłodnicy czuć że płynu w nim nie ma (przewody są gorące,miękkie). Chłodnica jest zimna. Moim zdaniem jest to termostat który się przycina lub pompa wody ale pewności nie mam bo mechanikiem nie jestem. Może miał ktoś ten objaw i mi pomoże? Dodam że trzy dni temu miałem to samo, wczoraj było wszystko dobrze a dziś znów się grzeje. Myślalem że mogła się też zapowietrzyć ale wątpie bo nic przy tym nie grzebałem nigdy i w tym modelu 258km nawet nie ma chyba odpowietrzników. Ktoś coś wie na ten temat?:) Będę wdzięczny
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz elektryczną pompę wody, kompem możesz wymusić jej pracę, chyba też jest patent na trzymanie gazu na zapłonie przez dłuższą chwilę. Jeżeli przy takiej temperaturze przewód za termostatem jest zimny to oznacza, że nie otwiera się a powinien oczywiście.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Bo wlasnie nie chce tez przełączyć na gaz a powinno przy temperaturze 35stopni a termostat otwiera sie chyba przy 85 wiec to moze pompa wody?