Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto mam niecały rok, pierwsze miesiące jeździłam na tym, co zostało po poprzedniku. Teraz uzupełniam płyn chyba co miesiąc.. Zbiornik jest spory - wchodzi cała 4L butla. I po kilku dniach kontrolka.

Za pierwszym razem, kontrolka włączyła się tuż przed zużyciem, teraz jeżdzę cały czas na kontrolce, bo już przestałam uzupełniać na wezwanie.

WTF? Niemiecki płyn bardziej mu odpowiadał, czy jest jakaś nieszczelność, która uruchamia się podczas jazdy??? Na parkingu nic nie cieknie.

Ktoś ma jakiś pomysł?

Opublikowano
Jeżeli masz ksenony i spryskiwacze lamp to apetyt jest duży na plyn 4 litry na miesiąc to mało może być, zależy ile kto jeździ i jaka jest pogoda.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja miałem kiedyś wyciek przez pompkę spryskiwaczy. Nowa FEBI za 30zł, 10min wymiany i problem z głowy.
Opublikowano

Tak jak Goral1985win napisał. Po odpaleniu auta i włączeniu świateł ,spryskujesz szyby od razu dwa razy spryskują się ksenony. I tak w koło po odpaleniu i włączeniu świateł.

Jeżeli któryś spryskiwacz ,bądź obydwa nie przeciekają to znaczy że często używasz wycieraczek.Jakby światła u nas nie były obowiązkowe to by nie było problemu z tym .

Opublikowano
Co ile psikniec na szybę wlaczaja sie spryski lamp?

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jest to bardziej ograniczone czasowo , ale nie tylko. Tzn co któreś psiknięcie też sie załącza ale musi byc odpowiedni przedział czasowy. Nie wiem jaki ale tak jest. Jeśli wł światla i spryskiwacze to od razu psiknie na xenony gdy po chwili psikniesz drugi raz na xenony juz płyn nie bedzie psikał (musi byc jakis odstęp czasowy). Inny przykład gdy wł swiatła i psikniesz znów płyn poleci na xenony i szybe ale gdy bez wył świateł psikniesz znów płynem gdzieś po 30 min to płyn poleci znów na światła i szybę nie zależnie ze użyłeś spryskiwaczy dopiero drugi raz

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii