Skocz do zawartości

Wtryski e61

Mazurekk61

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, sprawa wygląda tak, że kupiłem bmw e61, które ma wyciętego dpf i zrobioną mapę na 250 z 3.0d 218. Samochodzik odpala normalnie chodzi równiutko lecz przykopci jak jej dam w deche, wiem że to normalne ale obawiam się o wtryski i pojechałem na kompa, żeby sprawdzili i wyskoczyły takie wartości:

1 0.56

2 0.84

3 -2.16

4 -1.78

5 1.39

6 1.14

Samochód równo chodzi i odpala normalnie. Proszę podpowiedzieć co począć bo jeden mechanik karze jeździć normalnie, a drugi ze wtryski do wymiany.

problemy z wtryskami mogą być różne, skoro auto chodzi dobrze to nie masz co drążyć tematu, profilaktycznie możesz użyć np. liqui moly diesel spulung co pare tankowań - na pewno nie zaszkodzi. Kopci pewnie bo daje za dużą dawkę przez ten chip tuning

Kurde... wyłamię się ;)

Wtryski na stół probierczy i będzie jasne. Nie żebym straszył, ale jak Ci leją to stopisz tłoki albo dorobisz się dziury w tłoku, ewentualnie w tłoku i w bloku.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Jak wyglądają korekcje podczas jazdy? Rosną jeszcze bardziej? To wartości z rozgrzanego czy zimnego silnika? W ista jest test, który co nieco może powiedzieć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.