Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem z modułem diversty jak wielu innych tutaj. Ten nie działa od początku kiedy auto kupiłem.Potrzebowałbym uzyskać więcej informacji na ten temat. w samochodzie została zrobiona wiązka tylnej klapy i zregenerowałem moduł. Lecz nic nie pomogło samochód mam u elektryka. On mówi ze to winna modułu diversty i ze nie pasuje bo jest z polifta ma fale 868,4 MHz pa powinien mieć 434 MHz ale nigdzie takie nie mogę znaleść modułu z takimi falami. I interesuje mnie czy faktycznie jest różnica polift przed lift. I dodam ze data produkcji na moim module jest 12-04 wiec nie chce mi się wierzyć ze to z polifta i bym szukał winny gdzie indziej. Zna się ktoś na tym temacie i coś podpowie. Dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obstawiam nieudaną naprawę modułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wejdz na real oem wpisz swoj vin i sprawdz jaki numer modulu powinienes miec w swoim aucie (czyli przy okazji dowiesz sie jaka czestotliwosc). Odpisz rowniez numer modulu ktory masz teraz w aucie. Sprawdz na real oem odpisany numer z modulu jaka ma czestotliwosc. Nastepnie przeczytaj z tylu na kluczyku czestotliwosc nadawania. Jezeli jest taka sama kluczyk musi dzialac. Jezeli inna masz zly modul. Nie wazne lift czy przed lift. Czestotliwosc jest rezerwowana dla regionow swiata np azja ameryka europa.
Opublikowano
Zaraz sobie to sprawdzę na samochodzie mam 6934478-02 częstotliwość 868,4 MHz. Tez obstawiałem kluczyk widać ze po obudowie ze nie jest oryginalny. A jeżeli mam ten moduł i kupiłbym nowy kluczyk pod ta częstotliwość będzie działać?
Opublikowano

65206934478 (01.03.2004 — 10.10.2006) czyli przedlift.

Masz drugi kluczyk zeby sprawdzic?

Musisz sprawdzic na real oem jaki powinienes miec modul bo np jezeli masz TV albo DAB to diversity byly rozne. To ze przedlift nie oznacza jeszcze ze masz prawidlowy.

Opublikowano (edytowane)
Wszedlem na ta strone i wyskakuja 3 rozne diversty jak wiedziec ktory powinnen byc moze poddam numer vin i bys mogl mi sprawdzic jaka frekwencja powinna byc. Edytowane przez Francuz78
Opublikowano

Auto masz ze stycznia 2005 wiec docelowo 868Mhz diversity 65209183564

Modul ktory masz jest ujety i miesci sie w dacie produkcji twojego auta ale nie wiadomo czy bmw nie zastosowalo drobnej zmiany zmieniajac numer poniewaz nie ma odnotacji "wymienny odwrotnie". Modul napewno masz 868Mhz i z przed liftu ale nie dopasowany idealnie pod model auta. To w praktyce moze miec znaczenie ale nie zawsze musi.

Kluczyk musi miec adnotacje z tylu 868Mhz. Jak nie masz drugiego to nie sprawdzisz poprawnosci dzialania diversity..kupujac nowy kluczyk musisz kodowac. Pozatym masz zakodowana obsluge krzyzowa co w przypadku nowego kluczyka jeszcze skomplikuje sprawe z alarmem fabrycznym ktory posiadasz w/g vinu. Najtaniej jest kupic diversity z wlasciwym numerem i sprawdzic. Wiem ze jezeli kupisz uzywany niesprawny to nadal nic nie bedziesz wiedziec. Drugi klucz pozwolilby wyeliminowac uszkodzenie poza tym ocenic stan akumulatorka w kluczyku. Jezeli nie masz drugiego zostaje wiec podpiac pod np. Inpe i sprawdzic komunikacje diversity z reszta auta. Moze byc tak ze nie dziala modul komfortu. Bezpieczniki sprawdzales?

Opublikowano
tak bezpieczniki sprawdzalem, wlasnie jestem skłony kupic nowy diversty tylko byc pewny ze to bo nie maly koszt. jade za chwile sprawdzuc kluczyk jakie fale bo jest u eleltryka samochod. niesty mam jeden kluczy i do tego widac ze to jakis zamienik wiec mysle ze mogl ktos zły kupic i tez przez to nie idzie ogarnac tego centralnego.
Opublikowano
Jak elektryk spec na czasie to musi miec tester inpa, gt lub inny. Niech sprawdzi komunikacje bo to najprostszy sposob. Chyba ze to elektromechanik ogolny wtedy nie dziwie sie ze nie umie nic zaradzic.